Uraganas Balkanuose: specialiosios pajėgos su šarvuočiais įsiveržė ir užėmė strateginį objektą, nuplėštos Serbijos vėliavos  ()

Konfliktas tarp Serbijos ir Kosovo ir toliau įsibėgėja, pranešama apie prievartinį objekto užgrobimą prie Gazivodės dirbtinio ežero.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Serbija ir Kosovas, vėl atsidūrusios ant ginkluotos konfrontacijos slenksčio dėl konflikto, toliau kaitina situaciją.

Sekmadienį, gruodžio 11 d., Kosovo specialiosios pajėgos prievarta užėmė pagrindinę užtvanką prie Gazivodės ežero regiono šiaurėje, kur yra to paties pavadinimo hidroelektrinė. 

Apie tai kreipimesi į Europos Sąjungą pasakojo Kosovo ir Metohijos (regiono, kurį Serbija laiko savo teritorija) biuro direktorius Petaras Petkovičius.

Jis paragino Briuselį atsisakyti įtakos Kosovo valdžiai ir sulaikyti jį nuo veiksmų, galinčių sukelti konfliktą tarp Prištinos ir Belgrado. 

Anot vietos žiniasklaidos, Kosovo specialiosios pajėgos į objektą atvyko šarvuočiais, išvarė budintį apsaugos darbuotoją ir nuplėšė Serbijos vėliavas. Ši hidroelektrinė aprūpina vandeniu ir elektra pietinius Serbijos regionus ir pusę Kosovo. 

 

Be to, Priština davė Kosovo serbams iki vakaro pabaigos išardyti barikadas, grasindama panaudoti jėgą, jei to nepadarys. 

Anksčiau iš dalies pripažinto Kosovo valdžia išsiuntė du šimtus specialiųjų pajėgų karių į respublikos šiaurę, kurioje daugiausia gyvena serbai. Tuo tarpu Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius šaukia nepaprastąjį šalies Saugumo Tarybos posėdį dėl paaštrėjusios padėties Šiaurės Kosove.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(25)
(-11)

Komentarai ()