„Subyrėtų per 3 dienas“ - Gynybos ministrė skelbia šokiruojančią informaciją, kas nutiko Vokietijos kariuomenei  (1)

Vokietijos armijoje eksploatuojamas tik trečdalis „Pzh 2000", o „Marder" šarvuočių pakeitimo į „Puma" programai iškilo pavojus. Tačiau yra ir teigiamų pokyčių, pavyzdžiui, F-35 įsigijimas už 13 mlrd. eurų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-23 „Subyrėtų per 3 dienas“ - Gynybos ministrė skelbia šokiruojančią informaciją, kas nutiko Vokietijos kariuomenei  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht interviu Vokietijos leidiniui „Deutschlandfunk" sakė, kad padėtis Bundesvere yra bloga, tačiau ji gerėja.

Pokalbis prasidėjo nuo konteksto: „Puma" šarvuočių pirkimų programa žlugo, eksploatuojama tik trečdalis visų savaeigių ginklų „Pzh 2000", o Vokietija susiduria su iššūkiu vadovauti NATO greitojo reagavimo pajėgoms.

Ch. Lambrecht visgi sakė, jog padėtis nėra tokia baisi. Bundesveras pasirašė sutartį dėl naikintuvų F-35 įsigijimo už 13 milijardų eurų. Kariuomenė pagaliau perka radijo imtuvus, pažanga vyksta ir įsigyjant asmenines apsaugos priemones kariams.

Ch. Lambrecht dabartinę padėtį Vokietijos armijoje aiškina tuo, kad daug metų Vokietija taupė gynybos reikmėms. Ji pateikė pavyzdį, kai 2015 metais, praėjus metams po Krymo aneksijos, šaudmenų per metus buvo perkama vos už 300 mln. eurų. 2022 metais ši suma siekia jau 900 milijonų eurų.

Ministrės teigimu, situacija dėl „Puma" šarvuočių gedimų buvo žinoma. Dabar „Krauss-Maffei Wegmann" ir „Rheinmetall" turi juos suremontuoti per kelias savaites. Jei jie nesusidoros su užduotimi, nebus sudaryta sutartis dėl naujų pėstininkų kovos mašinų pristatymo. Bundesveras skyrė 5,9 mlrd. eurų įsigyti 350 vienetų „Puma" 2020 m. O NATO greitojo reagavimo pajėgoms jie atsiųs šarvuočių „Marder".

 

Taip pat paaiškėja, kad iš 105 „PzH 2000" savaeigių ginklų vokiečių armijoje tik 36 yra kovinės būklės. Tuo pačiu metu, 2021 m., buvo 121 savaeigis pabūklas: 15 buvo perduoti Ukrainai, o dar vienas buvo nurašytas arba paimtas atsarginėms dalims kitoms transporto priemonėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai (1)