Kryme kažkas vyksta: okupantai atsiuntė radiacinės saugos pajėgas, gyventojams patariama sėdėti namie ir neiti į lauką  (1)

Vietos pogrindžio teigimu, priešas karinę techniką ir RHBZ dalinius perkėlė į užgrobtą „Krymo Titano“ gamyklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armjansko mieste, okupuotame Kryme, „Krymo Titano“ gamyklos teritorijoje, buvo pastebėta Rusijos karinė technika, taip pat Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų Radiacinės, cheminės ir biologinės apsaugos būrių (RCBZ) daliniai. Tai sausio 5 dieną paskelbė Nacionalinio pasipriešinimo centras (CNS).

Vis dar nežinoma, kodėl agresorius permetė kariuomenę į užgrobtą įmonę. Centras ragina vietos gyventojus susilaikyti nuo pasivaikščiojimų lauke.

CNS taip pat pažymi, kad kariškių buvimas chemijos pramonės objektuose yra tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimas.

„Rusai ne pirmą kartą nepaiso atitinkamų standartų. Visų pirma, jie dislokuoja kariuomenę Zaporožės atominėje elektrinėje, taip pat civiliniuose objektuose: mokyklose, darželiuose ir ligoninėse“, – rašoma CNS pranešime spaudai.

„Krymo Titanas“ yra didžiausias titano dioksido gamintojas Rytų Europoje. Gamykloje taip pat gaminamas raudonasis geležies oksido pigmentas, sieros rūgštis, mineralinės trąšos, taip pat skystas sodos stiklas, aliuminio sulfatas ir geležies sulfatas.

 

Gamykloje yra du cechai: „Titanas-1“ ir „Titanas-2“. Kiekviename iš jų per metus pagaminama iki 40 tūkstančių tonų titano dioksido.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(19)
(-17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)