[Žinios trumpai] 200 kilometrų požeminis miestas: JK žvalgyba skelbia, kad po Soledaru yra tai, ko bijo ir Rusija, ir Ukraina  ()

Per pastarąsias keturias dienas „vagneriečiai“ padidino spaudimą Soledaro miestui rytų Ukrainoje.

Propagandistai įsitikinę, jog žlugus Soledarui, sumažės ir Bachmuto apsauga.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-11 [Žinios trumpai] 200 kilometrų požeminis miestas: JK žvalgyba skelbia, kad po Soledaru yra tai, ko bijo ir Rusija, ir Ukraina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 10 d., Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba pranešė paskutines naujienas iš Soledaro. Šaltinis teigia, kad per pastarąsias keturias dienas priešas sugebėjo įsiveržti gilyn į miestą.

Dabar „vagneriečiai" kontroliuoja didžiąją gyvenvietės dalį. Gali būti, kad Rusijos kariuomenė nori užimti Soledarą, kad aplenktų Bachmutą iš šiaurės ir taip atkirstų Ukrainos gynėjus nuo aprūpinimo linijos. Pats miestas yra 10 km atstumu nuo Soledaro. Kovos vyksta ir dėl apleistų 200 kilometrų druskos kasyklų tunelių, besidriekiančių po miesto rajonais.

Abi pusės labai susirūpinusios dėl to, kad kasyklos gali būti panaudotos prasiskverbiant į užnugarį. Tuo tarpu visuomenė rašo, kad priešas jau kontroliuoja maršrutą, kuriuo Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo pastiprinimą ir amuniciją iš Bachmuto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(19)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: