Prigožinui gali tekti klauptis ant kelių ir maldauti atleidimo: skelbiama, į kokį š… įlipo „Wagner“ vadas  ()

Naujai paskirtas Rusijos ginkluotųjų pajėgų Ukrainoje vadas Valerijus Gerasimovas rodo dantis prieš „Wagner“ savininką ir nepaliks jo ramybėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pertvarka Rusijos Gynybos ministerijoje sukėlė Rusijos karinių tinklaraštininkų kritikos bangą, tačiau baisiausi dalykai nuo Valerijaus Gerasimovo paskyrimo karo prieš Ukrainą vadu laukia Jevgenijaus Prigožino.

Jų santykiai jau kurį laiką nėra patys geriausi, bet dabar Prigožino Gerasimovui skirti įžeidinėjimai ir kritika grįš ir persekios „Wagner“ lyderį. Tai naujame interviu papasakojo žurnalistas ir televizijos laidų vedėjas Savikas Šusteris.

Jis mano, kad dabar Prigožino laukia „sunkūs laikai“. Per pastaruosius šešis mėnesius jis ne kartą skyrė griežtos kritikos Rusijos armijos vadovybei. Ryškiausias skandalas buvo tai, kaip „Wagner“ smogikai tiesiogiai įžeidinėjo Gerasimovą. Jie įrašė vaizdo žinutę iš Bachmuto apylinkių ir kaltino Generalinio štabo viršininką, kad neturi kuo kovoti – jiems trūko įrangos, ginklų, amunicijos. Pats Prigožinas leido suprasti, kad yra savo samdinių pusėje. Dabar jam teks sumokėti už tuos žodžius ir darbus, nes Gerasimovas viską prisimena.

Po Gerasimovo paskyrimo Rusijos pajėgų Ukrainoje vadu, „Wagner“ lyderis susitiko su diktatoriumi Putinu. Šusteris spėja, kad Putinas Prigožinui pasakė: „Tu dabar paklusi Gerasimovui. Pirmiausia eik ten, pulk ant kelių ir atsiprašyk“.

 

Antrasis scenarijus, anot žurnalisto, labiau tikėtinas: pokalbio su prezidentu iniciatorius buvo pats Prigožinas, supratęs, kad reikia „kažkaip išgelbėti savo kailį“.

„Manau, kad Gerasimovas neatleis už įžeidinėjimus. Juk kalbame apie vyrą, kuriam 67 metai, jis generolas, Rusijos didvyris ir panašiai. Jam tai sunku ištverti“, – aiškino televizijos laidų vedėjas.

(101)
(7)
(94)

Komentarai ()

Susijusios žymos: