Kremliui bus šokas: Iranas paskelbė, kam priklauso Krymas (Video)  ()

Pasak užsienio reikalų ministro Hosseino Amir-Abdollahiano, Teheranas nepritaria Rusijos ir Ukrainos karui ir tikisi, kad jis greitai baigsis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano užsienio reikalų ministras Hosseinas Amir-Abdollahianas pareiškė, kad nepaisant „puikių" santykių su Maskva, Teheranas nepripažįsta Krymo pusiasalio aneksijos ir keturių okupuotų regionų įtraukimo į Rusijos Federaciją. Tai ministras sakė sausio 19 d., duodamas interviu „TRT World".

Anot Irano diplomato, Teheranas pripažįsta valstybių teritorinį vientisumą tarptautinių įstatymų rėmuose, todėl negali pripažinti okupuotų Ukrainos regionų prijungimo prie Rusijos Federacijos.

„Pripažįstame šalių suverenitetą ir teritorinį vientisumą tarptautinių įstatymų rėmuose, todėl, nepaisant puikių Teherano ir Maskvos santykių, nepripažinome Krymo, Luhansko ir Donecko sričių atskyrimo nuo Ukrainos", – sakė Abdollahianas.

 

Kartu užsienio reikalų ministras pažymėjo, kad Iranas priešinasi Rusijos ir Ukrainos karui, ir išreiškė viltį, kad konfliktas bus greitai baigtas.

„Primygtinai laikomės savo nuoseklaus principo užsienio politikoje - sakome, kad konfliktas Ukrainoje nėra išeitis", – pabrėžė diplomatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(3)
(81)

Komentarai ()