88 „Leopard“ tankai sukėlė tikrą košmarą: Vokietija jau prašo pagalbos  ()

Žurnalistų teigimu, prieš išsiuntimą „Leopard 1“ tankai bus suremontuoti už 100 mln. eurų. Tačiau pagrindinė tankų problema yra sunkiai išsprendžiama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad Vokietijos vyriausybė nusprendė Ukrainai išsiųsti 88 savo senus tankus „Leopard 1“. Tačiau šis ginkluotės perdavimas gali būti ne toks sklandus, kaip norėtųsi. „Leopard 1“ turi senesnio tipo 105 mm graižtvinį pabūklą, kai „Leopard 2“ naudoja naujo NATO standarto 120 mm lygiavamzdį ginklą.

Teigiama, kad Vokietija jau prašė Brazilijos atsiųsti „Leopard 1“ sviedinių, bet tokios pagalbos iš Pietų Amerikos nebus. „Leopard 1“ tankai dabar yra reti, todėl jiems gali trūkti ir atsarginių dalių. Kita vertus, jei „Rheinmetall“ siūlo siųsti šiuos tankus, jie tam, matyt, gali būti paruošti.

„Leopard 1“ 105 mm pabūklas gali šį tą priminti - Ukrainai pažadėti prancūziški AMX-10RC irgi turi 105 mm pabūklą. Tačiau šių ginklų amunicija nėra suderinama. Ukraina gauna labai daug įvairių ginklų, bet tai yra ir palaima, ir prakeiksmas. Nes visus tuos tankus, pabūklus, pėstininkų kovos mašinas reikės remontuoti. Priežiūrai reikės specialistų, dalių. Be to, skiriasi ir amunicija.

 

Ukrainai jau pažadėti „Leopard 1“ (neoficialiai), „Leopard 2“, „Challenger 2“ ir „Abrams“ vakarietiški tankai - tai 3 skirtingi sviediniai, 4 skirtingi varikliai. Ir tai - šalia pėstininkų kovos mašinų, pabūklų ir kitų ginklų. Ir šalia sovietinių/rusiškų tankų, kurie irgi naudoja skirtingą amuniciją. Darbas logistikos specialistams ir technikams bus labai sudėtingas, bet reikia tikėtis, kad Ukrainos pajėgos tam ruošiasi.

(228)
(23)
(205)

Komentarai ()