Rusija paskelbė apie invaziją į Moldovą: kas vyksta?  ()

Rusijos karinis departamentas iš pradžių bandė permesti atsakomybę Ukrainai, tačiau šis melas aiškiai matomas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos gynybos ministerija šiandien rytą paskelbė labai keistą pareiškimą, kad Ukraina tariamai rengia „provokaciją“ – netikrą invaziją į Moldovos Padniestrės teritoriją. Maskvos retorika išduoda tikruosius jos planus Moldovoje: greičiausiai, patys rusai planuoja provokaciją.

Pasak Rusijos gynybos ministerijos, Ukraina planuoja Rusijos atakos „inscenizaciją“, kad pasinaudotų šiuo pretekstu savo pačios atakai prieš vadinamąją PMR (okupuotą Moldovos teritoriją). „Ginkluotą provokaciją... vykdys Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai, įskaitant nacionalistinę formuotę Azovas“, – rašo Rusijos gynybos ministerija.

Žinoma, kad Rusijos valdžia dažnai tokiais pareiškimais pateisina savo pačios agresyvius veiksmus vėliau. Akivaizdu, kad jų „inscenizacijos“ versija yra melas ir absurdas.

Dabar ukrainiečiams nėra prasmės rengtis rusiškomis uniformomis ir užsiimti teatro vaidinimais: jie turi daug kitų užduočių – ginti savo teritoriją ir atremti RF agresiją, todėl šis Rusijos gynybos ministerijos pareiškimas buvo išplatintas ne veltui: arba Maskva artimiausiomis dienomis tikrai planuoja įsiveržti į Moldovą, arba Rusijos kariuomenė ketina smogti iš kitos pusės, o „moldoviška“ kryptis naudojama kaip būdas nukreipti dalį Ukrainos pajėgų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(116)
(-77)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()