„Putinas priėmė blogiausią įmanomą sprendimą: Kremliuje įvyko mini karinis perversmas“  (1)

Rusijos opozicijos aktyvistas Andrejus Piontkovskis kalba apie tai, kas vyksta Rusijoje, apibūdindamas tai kaip „dviejų titanų kovą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 10-11 d. Rusijos bunkeryje įvyko mini karinis perversmas: atvyko generolai ir privertė Putiną atstatydinti Surovikiną. Prieš tai Prigožinas ir jo komanda kelis mėnesius žodžiu įžeidinėjo Gerasimovą ir Šoigu, reikalavo juos pažeminti pareigose ir išsiųsti kaip eilinius į frontą. „Šie generolai atėjo ir privertė Putiną sugrąžinti Gerasimovą į pareigas. Tai ta pati istorija, kuri buvo su Hitleriu. Ir ši problema genetiškai būdinga bet kuriai fašistinei valstybei: konfliktas tarp profesionalios kariuomenės ir šturmuotųjų“, - Rusijos opozicijos politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis sakė Natalijai Vlaščenko.

Kaip paaiškino ekspertas, tas pats nutiko ir „Ilgųjų peilių naktyje“ (1934 m.). Generolas pareikalavo iš Hitlerio savo artimiausio draugo Ernsto Röhmo, šturmo būrių vado (Hitlerio Prigožino), galvos, bet fiureris nusprendė, kad jam labiau reikia generolo, ir įteikė jam pistoletą su viena kulka.

 

„Putinas negalėjo sutikti su šiuo sprendimu, kaip visada daro, priimdamas blogiausią pusėtiną sprendimą“, - pažymėjo Piontkovskis. – „Jis sutiko su Gerasimovu ir grąžino jį į darbą, o Surovikiną pašalino, tačiau Prigožino neužspaudė. Ir štai mes visi su malonumu stebime šių dviejų titanų kovą, kaip jie naikina vienas kitą. Tai, beje, yra vienas iš visiškos Rusijos kariuomenės nekompetencijos bruožų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(4)
(58)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: