„Europoje gali įvykti skilimas“. Skelbiamas itin gudrus Kinijos planas ir „Trojos arklys“ Vakarams  ()

Kinijos siūlomas planas užbaigti karą Ukrainoje rodo Pekino paramą Maskvos veiksmams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pranešė Censor.NET su nuoroda į „Ukrinform“, tai teigiama JAV leidinio „The Hill“ straipsnyje.

„Kinijos vadinamasis taikos planas Ukrainai demonstruoja visišką Pekino paramą  Maskvai. Jei atsižvelgsime į galimą Kinijos ginklų perdavimą Rusijai ir naujausius Kinijos žvalgybinius skrydžius JAV oro erdvėje, taps akivaizdu, kad Kinija tiki, jog karas prisideda prie jos interesų įgyvendinimo, t. y. Rusijos pergalė visiškai atitinka Kinijos strategiją“, – teigiama leidinyje.

Pažymima, kad Kinijos planas yra „tiek alyvmedžio šakelė Europai, tiek ir Rusijos paramos įrodymas“.

Leidinys teigia, kad galutinis Kinijos ir Rusijos tikslas yra išstumti JAV iš Europos ir Ramiojo vandenyno saugumo erdvės.

„JAV politikai turėtų atkreipti dėmesį į kruopščiai atrinktus Kinijos žodžius, kurie ilgainiui skirti tam, kad pasėtų atotrūkį tarp JAV ir jų sąjungininkų Vakarų Europoje“, – pažymi „The Hill“.

 

Atsižvelgdama į tai, JAV turi stiprinti savo paramą Ukrainai, kad apribotų tiek Rusijos, tiek Kinijos įtaką pasaulyje, nes Pekinas bando pasitelkti Europos šalių paramą JAV silpninimo klausimu.

„Ar Europos valstybės artimiausiu metu priims Kinijos pasiūlymą, priklauso tik nuo vieno faktoriaus – santykinio jėgų balanso Europoje ir Azijoje. JAV turi kartu palaikyti Ukrainą šiame kare ir užtikrinti jos pergalę, taip atgrasydama Kiniją nuo veiksmų prieš Taivaną. Jei Jungtinėms Valstijoms nepavyks pasiekti abiejų tikslų, Europos galios suskils“, – apibendrina leidinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(26)
(-16)

Komentarai ()