Pamirškit apie T-90 ir T-80: skelbiama, ką rusai masiškai daro su tankais (Video)  (1)

RF ginkluotosios pajėgos pradėjo modernizuoti T-62M, kad galėtų išsiųsti juos į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekdama sustiprinti tankų junginius vykstančio karo Ukrainoje kontekste, RF ginkluotųjų pajėgų karinė vadovybė inicijavo didžiulę 800 vnt. T-62M ir T-62MV tankų, kurie bus dislokuoti regione, modernizavimo programą. Jie pakeis sunaikintus tankus T-72, T-80 ir T-90.

Apie tai kovo 13 d. pranešė „Army Recognition“.

Leidinys rašo, kad 103-ioje šarvuočių remonto gamykloje netoli Čitos Užbaikalės teritorijoje šiuo metu modernizuojama apie 800 vnt. T-62M/MV tankų.

Darbai vyksta jau kelis mėnesius ir šiandien, anot Rusijos žiniasklaidos, gamykla į frontą Ukrainoje išsiuntė keletą partijų modernizuotos technikos.

T-62M yra pagrindinis sovietmečio kovinis tankas, pirmą kartą pristatytas septintojo dešimtmečio pradžioje. Tai patobulinta T-62 versija su patobulinta šarvų apsauga, mobilumu ir ugnies galia.

 

T-62MV yra modernizuota T-62M tanko versija. Jis buvo sukurtas devintojo dešimtmečio pabaigoje kaip T-62M patobulinimas. T-62MV bokštelyje ir korpuse yra reaktyvieji šarvai, kurie suteikia papildomą apsaugą nuo prieštankinių ginklų.

Tankai T-62M ir T-62MV yra ginkluoti 115 mm lygiavamzdžiu pabūklu, galinčiu šaudyti kelių tipų sviediniais. Antrąją tankų ginkluotę sudaro vienas 7,62 mm kulkosvaidis ir 12,7 mm sunkusis kulkosvaidis. Tankas gali gabenti iki 40 sviedinių pagrindiniam pabūklui ir kelis tūkstančius kulkosvaidžio šovinių.

T-62M ir T-62MV tankai yra varomi V-55 12-cil. dyzeliniu varikliu, išvystančiu 580 AG esant 2000 aps./min. Tankas gali pasiekti maksimalų 50 km/h greitį kelyje važiuodamas pirmyn ir 7 km/h atbuline eiga. Jo maksimalus nuvažiuojamas atstumas yra 450 km.

Kas buvo patobulinta?

 

Nauji patobulinti T-62 tankai turi naujas ryšių sistemas, šiluminį taikiklį, naują kompiuterizuotą šaudymo valdymą ir naujus patobulintus reaktyvinius šarvus. Patobulintame T-62M/MV sumontuota tokia pati ginkluotė kaip ir ankstesnėse T-62M/MV tankų versijose.

Bokštelio užpakalinė pusė ir korpuso galinė pusė yra aprūpinti vieliniais narveliais. Vielinio narvelio šarvų idėja yra sutrikdyti atskriejančių prieštankinių raketų skrydžio trajektoriją, kad jos susprogtų dar neprasiskverbusios į tanko šarvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(70)
(-60)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)