„Jie visi kalti. Yra 100 milijonų bendrininkų“. Skelbiama, kas laukia visų rusų  (1)

Borislavas Bereza paaiškino, kodėl kiekvienas rusas yra kaltas dėl Ukrainoje įvykdytų nusikaltimų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-20 „Jie visi kalti. Yra 100 milijonų bendrininkų“. Skelbiama, kas laukia visų rusų  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekvienas Rusijos agresorės šalies pilietis galėjo atsisakyti vykdyti nusikalstamą įsakymą iš viršaus arba pasmerkti Kremliaus ir vadinamosios „specialiosios karinės operacijos“ veiksmus.

2023 m. kovo 17 d. Tarptautinis Baudžiamasis Teismas Hagoje išdavė Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Rusijos prezidento įgaliotinės vaiko teisių klausimais Marijos Lvovos-Belovos arešto orderius. Jie įtariami neteisėtai deportavę vaikus iš okupuotų Ukrainos teritorijų į Rusiją.

„Orderis išduotas dviem, tačiau yra daugiau nei 100 mln. kitų bendrininkų. Tai vadinama kolektyvine atsakomybe“, - sakė buvęs Ukrainos parlamento narys, o dabar tinklaraštininkas savo „Telegram“ kanale. 

Kaip aiškino Borislavas Bereza, ne pats Putinas prievartavo moteris, šaudė iš tankų į civilių automobilius, grobė merus ir vaikus, kad galėtų šantažuoti jų tėvus, plėšikavo ir siuntė grobį giminaičiams. Jis taip pat asmeniškai neorganizavo prievartinio ukrainiečių išvežimo į okupuotas teritorijas ar Rusiją. „Jis davė įsakymą aukščiausiu lygiu, bet visi galėjo atsisakyti“, - tikina buvęs parlamento narys.

 

Pagal Niurnbergo principus, suformuluotus po Antrojo pasaulinio karo, paprasčiausias vadovybės įsakymų vykdymas, jei dėl to buvo padaryti karo nusikaltimai, nėra priimtinas pasiteisinimas.

„Todėl V. Putinas turi daug bendrininkų įvairiuose socialiniuose ryšiuose. Ir visi jie yra kalti. Ir jie visi turėtų būti nubausti ir išmokyti, kas yra kolektyvinė atsakomybė, kaip vokiečiai išmoko po Antrojo pasaulinio karo. Kalti rusai – ir tie, kurie palaikė, ir tie, kurie tylėjo. Taigi visi jie yra nusikaltėliai“, - apibendrino Bereza.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(4)
(128)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: