ISW papasakojo apie situaciją Bachmute – kas vyksta? Ar Prigožinas ištesės savo grasinimą?  ()

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas anksčiau teigė, kad gegužės 10 dieną jo pajėgos paliks Bachmutą. Bet ar tai tikrai įvyks?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ISW analitikai pažymėjo, kad „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas pareiškė, kad Ukrainos kariai HIMARS smūgiais atakavo „Wagner“ kalėjimą netoli Bachmuto, tačiau vizualaus šio teiginio patvirtinimo nėra.

Taip pat analitikai atkreipė dėmesį į tai, kad Prigožinas paskelbė, kad jo samdiniai nebus išvesti iš Bachmuto gegužės 10 d., kaip jis buvo sakęs anksčiau, nors Rusijos gynybos ministerija papildomos amunicijos nepažadėjo. Prigožinas pareiškė, kad jo samdiniai toliau kovos Bachmute ir toliau reikalaus amunicijos. Neįvykdytas Prigožino grasinimas rodo, kad jis žino apie savo priklausomybę nuo Rusijos gynybos ministerijos. „Prigožinas bandė šantažuoti Rusijos gynybos ministeriją, pakeisdamas atakos prieš Bachmutą prioritetus, kad galėtų pats išsikovoti pergalę mieste“, – aiškina ISW analitikai.

 

ISW taip pat nurodė, kad, remiantis kai kuriais pranešimais, „Wagner“ nesėkmingai bandė prasibrauti iki Chromovo ir blokuoti likusias Ukrainos logistikos linijas į Bachmutą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(11)
(-8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: