„Rusija ruošiasi branduoliniam smūgiui“. JK ekspertas skelbia rimtą perspėjimą  ()

Rusai rengia didelio masto pratybas ir tai daro ne tik norėdami pagrasinti, pažymėjo ekspertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų ekspertas Glenas Grantas teigė, kad negalima atmesti Rusijos branduolinio smūgio Ukrainai galimybės. Jis mano, jog RF branduolines pratybas rengia ne tik gąsdinimui.

„Nemanau, kad galima atmesti branduolinės atakos prieš kurį nors miestą galimybės, nes Rusija būtent to ir siekia, mes neturėtume pamiršti. Rusai rengia didelio masto pratybas, ir tai daro ne tik dėl grasinimo, o tam, kad pamatytume, kaip visa tai iš tikrųjų veikia“, – televizijos kanalo „Espresso“ eteryje aiškino ekspertas.

Anot jo, be branduolinio šantažo Rusija neturi didelių svertų.

„Jie gali grasinti, kad ketina tai padaryti, bet tai nereiškia, kad jie tai įvykdys. Ir vis dėlto šiuo metu jie išgyvena pasirengimo procesą. Kiekvieną kartą, kai matome, kad Rusija kažkam ruošiasi, galų gale ji pereina prie realių veiksmų. Todėl neturėtume į tai žiūrėti lengvabūdiškai“, – apibendrino G. Grantas.

Nuo plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios Kremlius ne kartą griebėsi branduolinių grasinimų. Dažniausiai jie girdimi iš buvusio Rusijos Federacijos prezidento ir Rusijos saugumo tarybos vadovo pavaduotojo Dmitrijaus Medvedevo lūpų.

 

Vėl grasinimai galimu branduoliniu smūgiu pasigirdo po bepiločio lėktuvo atakos prieš Kremlių. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vadovybės atstovas spaudai Jurijus Ihnatas pabrėžė, kad tokie pareiškimai yra dar viena informacinė ir psichologinė priešo operacija.

2023 metų gegužės pradžioje branduolinio ginklo panaudojimo Ukrainoje riziką įvertino JAV žvalgyba. JAV tokią galimybę laiko „labai mažai tikėtina“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(29)
(-18)

Komentarai ()