[ŽT] To nebuvo nuo pat karo pradžios. Pasienyje su Suomija mirtinai pavojinga armada (Foto)  ()

Iš šios bazės atakuojama Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija dislokavo didžiausią strateginių bombonešių skaičių 200 kilometrų atstumu nuo Norvegijos ir Suomijos. Gegužės 14 d. apie tai buvo paskelbta „Twitter“.

„Olenja“ oro bazė yra Kolos pusiasalyje. Ir to nebuvo nuo pat karo pradžios, dabar Rusijos Federacija pasienyje su Suomija sutelkė mirtinai pavojingą armadą.

Paskelbtose nuotraukose autorius suskaičiavo:

2 bombonešius Tu-160;

14 bombonešių Tu-95;

2 bombonešius Tu-22.

Be strateginių bombonešių, bazėje fiksuojami Il-78, An-12 ir kitos aviacijos rūšys. Kaip pažymi autorius, Tu-160 lėktuvai anksčiau buvo naudojami atakoms Ukrainos teritorijoje.

Leidinys „Militarnyi“ priduria, kad radijo monitoriai fiksuoja, kad, per pastarąsias 7 dienas, praktiškai kasdien iš oro bazės „Olenja“ fiksuojami skrydžiai. Tarp jų – ir mokomieji skrydžiai, ir koviniai Ukrainos apšaudymai. Tam lėktuvai buvo išdėstyti taip, kad pagal poreikį galėtų pakilti.

Taip pat perkelta dalis lėktuvų iš Engelso aerodromo, kuris buvo užpultas 2022 metų gruodį. Tada lėktuvas Tu-95 buvo apgadintas. Pirmasis Tu-160 buvo užfiksuotas „Olenja“ bazėje 2022 metų rugpjūtį, o spalį Tu-95 buvo perkeltas ten kartu su kitu Tu-160.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(21)
(5)

Komentarai ()