Ant Baltarusijos padėtas taškas. ISW skelbia pavojų Lukašenkai  ()

Baltarusijos aviacija gabens branduolines galvutes, bet Maskva išlaikys jų kontrolę. Kremlius naudoja visas galimybes „įsisavinti“ Baltarusiją, įsitikinę Karo studijų instituto ekspertai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija ir Baltarusija pasirašė susitarimą pasirengti naujausių taktinių branduolinių ginklų dislokavimui Baltarusijos teritorijoje. Tačiau tikrasis branduolinio arsenalo perdavimas Minskui mažai tikėtinas, pažymi Karo studijų instituto analitikai.

Branduolinių ginklų perdavimas Baltarusijai reikš aiškų padėties eskalavimą iš Rusijos pusės. Baltarusijos lėktuvai galės gabenti branduolines galvutes, tačiau Maskva ir toliau kontroliuos branduolines atsargas.

„Rusijos Federacija iki liepos 1 d. dislokuos branduolinį ginklą Baltarusijoje. Tai tikriausiai atnaujins varginančias informacines kampanijas dėl galimo branduolinio eskalavimo. Rusija jau seniai turi branduolinius ginklus, galinčius pataikyti į bet kurį taikinį. Bet vis dar labai mažai tikėtina, kad Putinas panaudos branduolinius ginklus Ukrainoje ar kur kitur“, – pažymėjo ekspertai.

 

Rusijos branduolinių ginklų dislokavimui Baltarusija turės sukurti reikšmingą karinę infrastruktūrą ir turėti Rusijos vadovybę, kuri kontroliuotų Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų dalinius.

„Kremlius tikriausiai pasinaudos šiais reikalavimais toliau integruodamas Baltarusiją į Rusijos saugumo sferą“, – apibendrino analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(31)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()