„Velniop tą Bachmutą!“ Prigožinas tiesiog sprogo  ()

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas apkaltino Rusijos gynybos ministrą Sergejų Šoigu ir Generalinio štabo viršininką Valerijų Gerasimovą nutylint tikrąją padėtį Belgorodo srityje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-04 „Velniop tą Bachmutą!“ Prigožinas tiesiog sprogo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Privačios karinės bendrovės „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas piktai kritikavo Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadovybę už informacijos apie civilių žūtis Rusijos Belgorodo srityje slėpimą.

Apie tai birželio 3 dieną pranešė Prigižino spaudos tarnyba.

Prigožinas remiasi Belgorodo srities gubernatoriaus Viačeslavo Gladkovo pareiškimu apie civilių gyventojų mirtis. Pasak Rusijos pareigūno, per pastarąją parą per apšaudymą, dėl kurio jis kaltino Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, žuvo penki žmonės, o dar 16 buvo sužeisti.

„Kodėl mes paėmėme Bachmutą ir pervadinome jį Artiomovsku? Velniop Bachmutą! Kodėl dešimtys tūkstančių mūsiškių žūna žengdami į Vakarus? Palaipsniui perleidžiame Belgorodo srities, mūsų istorinės Rusijos žemes. Kodėl visi tyli apie šių civilių žūtis? Kur yra generolas Lapinas? Kur yra Šoigu? Kur yra Gerasimovas? Kur jų paaiškinimai Rusijos žmonėms, kodėl mes išduodame civilius ir savo teritorijas?“ – piktinasi Prigožinas.

 

„Wagner“ vadovas pareikalavo atskleisti žuvusiųjų vardus ir pavardes, taip pat informaciją apie atsisveikinimo su jais vietą ir datą. Prigožinas sakė, kad jo samdiniai pagerbs jų atminimą ir nuspręs, kaip atkeršyti už žuvusiuosius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(10)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: