Už traktorių ir butą. Ką rusai masiškai daro su Putino apdovanojimais  ()

Rusijos Federacijoje masiškai parduodami Putino apdovanojimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai pradėjo aktyviai pardavinėti apdovanojimus, kuriuos gavo iš prezidento Vladimiro Putino. „Lenta.ru“ žurnalistai išsiaiškino, koks jų motyvas.

Vienoje rusų populiarioje svetainėje atsirado įvairių apdovanojimų, įskaitant medalių už Krymo tilto statybas. Kainos prasideda nuo 10 tūkstančių rublių ir kartais siekia milijoną.

Pavyzdžiui, vyras iš Krasnodaro krašto nori už medalį gauti 450 tūkstančių rublių, o priežastimi tapo finansinės problemos. Medalį jis gavo prieš kelerius metus, kai laikinai okupuotame Kryme aktyviai dalyvavo statant tiltą per Kerčės sąsiaurį.

„Paprasta, reikia pinigų, viskas. Viskas labai paprasta, banalu. Noriu užsidirbti sveikatai, gydymui. Peržiūrų daug. Vienas žmogus paskambino ir paklausė, bet jis buvo iš užsienio. Klausė, ar parduodamas, ar galima derėtis, pasakė, kad perskambins, daugiau neskambino“, – rašoma pranešime.

Antrasis Krymo tilto statybų dalyvis nori gauti 300 tūkstančių rublių, o priežastis ir vėl finansinė. Rusas planuoja grąžinti susikaupusias skolas.

„Gal tai verta 500 tūkstančių, o milijono bus vertas po dešimties metų, aš nežinau. Žinoma, įsimintina, nes prisiminimas turi vertę, bet reikia (parduoti – red.)“, – rašoma pranešime.

Aukščiausia medalio kaina pardavimų svetainėje siekia 900 tūkstančių rublių. Vyras iš Penzos srities trejus savo gyvenimo metus praleido statydamas tiltą okupuotame Kryme ir dabar nemato prasmės laikyti medalį tik taip, kai jis gali atnešti didelių pinigų.

 

Į Rusijos Federaciją jis atvyko dar 2006 m., tačiau užsidirbti iš nuosavo turto taip ir nepavyko, todėl nori aprūpinti bent vaiko ateitį.

„Žinau, kad Maskvoje vieną pardavė už penkis milijonus, Nižnij Novgorode už tris, Voroneže už du su puse. Jų, mano nuomone, Rusijoje yra tik 800. Mano tikslas – nupirkti vaikui vieno kambario butą, bent ką nors palikti“, – reziumavo rusas.

Beje, vyras iš Tiumenės taip pat nusprendė parduoti savo apdovanojimą, tačiau jo tikslas – įsigyti traktorių. Vladimiro Putino medalį jis įvertino 450 tūkstančių rublių. Tai jo sena svajonė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(5)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: