Netikėti įvykiai. Rusija siunčia karo laivus link JAV lėktuvnešių  ()

Rusijos pastiprinimo siuntimas į šią sritį nėra pirmasis Maskvos žingsnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos laivai pakeliui į Viduržemio jūrą. Spręsdama Ukrainos konfliktą, Maskva žvelgia ir į besitęsiančią krizę Artimuosiuose Rytuose. Ji tai daro akivaizdžiai diskretiškai, nesuinteresuotai.

Daugelio analitikų teigimu, fregata „Admiral Grigorovič“ ir „Stereguščy“ klasės korvetė vakar išplaukė iš Baltijos jūros Viduržemio jūros kryptimi, kur laivų kamščiai tampa vis didesni. Negana to, čia plaukia ir „Altay Yelnya“ klasės tanklaivis, kuris praėjusią naktį paliko Tartuso uostą Sirijoje ir, kaip pranešė „Itamilradar“, šiuo metu plaukia į vakarus maždaug 8 mazgų greičiu.

 

Šis Rusijos žingsnis gali būti atsakas į Amerikos jėgos demonstravimą. Šiuo metu Viduržemio jūroje yra du lėktuvnešiai USS „Eisenhower“ ir USS „Gerald Ford“. „Eisenhower“ plaukia centrinėje Viduržemio jūros dalyje į rytus, o jo galutinis tikslas yra Persijos įlanka, tačiau neatmetama galimybė, kad jis kelias dienas veiks rytinėje Viduržemio jūros dalyje kartu su stovinčiu USS „Ford“ (CVN-78) į pietus nuo Kipro, kur yra jau keletą savaičių.

 

Rusijos pastiprinimo siuntimas į šią sritį iš tikrųjų nėra pirmasis Maskvos žingsnis. Palydoviniame vaizde prieš dešimt dienų buvo identifikuotas šnipų laivas „Kildin“, atidžiai stebintis plaukiantį USS „Gerald Ford“. „Kildin“ yra Rusijos šnipų laivas, aprūpintas elektroninio karo ir žvalgybos duomenų rinkimo galimybėmis. Rugsėjo mėnesį į Viduržemio jūrą įplaukusio dalinio Tartuse, Sirijoje, nebuvo bent jau nuo rugsėjo 13 d., todėl jis galėjo būti Adrijos jūroje, kad atidžiai stebėtų JAV laivus ir sektų jų judėjimą Vidurinių Rytų link.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(98)
(-63)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: