Darosi labai karšta. Brazilija prie savo kaimynės permeta karius. Kas vyksta  ()

Žurnalistų teigimu, Gajanos kariuomenė yra aukštame parengties lygyje, o Brazilijos kariuomenė didina savo buvimą regione.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brazilija teigia dislokuojanti karius prie savo sienos su Venesuela po to, kai Venesuelos vyriausybė paskelbė apie planus aneksuoti Gajanos kontroliuojamą teritoriją. Apie tai rašo „BBC News“.

Priemonės, kurių ėmėsi Venesuelos prezidento Nicolás Maduro vyriausybė po sekmadienį, gruodžio 3 d., įvykusio referendumo, kelia susirūpinimą visame regione.

„Nors Gajanoje palaikoma aukšta parengtis, Brazilijos armija pranešė dislokuojanti daugiau karių į pasienio miestą Boa Vista, Roraimos valstijos sostinę, taip pat siunčianti daugiau ginklų“, – praneša BBC.

Tačiau, anot leidinio ekspertų, bet kokia Venesuelos karinė invazija būtų logistiniu požiūriu sudėtinga: Venesuelos kariai, patekę į ginčijamą Eskibą, turėtų pereiti per Brazilijos teritoriją, nes kitur yra sudėtingas reljefas.

 

Anot naujienų agentūros AFP, Brazilijos armija pareiškė, kad didina savo buvimą regione kaip dalį priemonių, kurios „garantuoja teritorijos neliečiamumą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()