[Karšta tema] Ką reiškia tie paslaptingi Z ženklai ant Rusijos karo mašinų, įvažiavusių į Ukrainą: ar tai yra tik Putinui paklūstantys smogikų būriai? (Foto, Video)  (4)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šią savaitę sukrėtė pasaulį, kai Rusija pradėjo invaziją į Ukrainą. Kai kas pastebėjo, kad Rusijos karinės mašinos buvo pažymėtos Z simboliais. Ką jie reiškia?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Sky News“, tokie dažyti simboliai paprastai naudojami transporto priemonėms, kurios netrukus pradės kovą, o tai reiškia, kad Z simboliai gali rodyti Rusijos kariuomenės planus. Ataskaitose buvo nurodyta maždaug 10 skirtingų simbolių tipų – kai kurie yra tik paprasti Z, o kiti yra kvadratuose arba trikampiuose.

„Twitter“ bendrintuose vaizdo įrašuose matyti ištisos transporto priemonių kolonos su Z simboliais.

„Tai milžiniška raudona vėliava“, – socialiniame tinkle „Twitter“ teigė doktorantas Robas Lee, daugiausia dėmesio skiriantis Rusijos gynybos politikai. „Tai yra Rusijos nacionalinės gvardijos kariai ir „Avtozaks“ (kalinių vežimo sunkvežimiai) su „Z“ ženklu Belgorodo mieste. Šie simboliai – ryškus požymis, kad Rusijos nacionalinės gvardijos kariai dalyvaus bet kokioje invazijoje.

Rusijos nacionalinė gvardija arba „Rosgvardia“ yra atskirta nuo Rusijos ginkluotųjų pajėgų, kaip grupė, atskaitinga tik prezidentui Putinui, sako „Telegraph“.

 

 

Kalbant apie simbolių reikšmes, spėjama, kad toks ženklinimas padeda patiems Rusijos kariams atpažinti savo pajėgų transporto priemones, ir išvengti netyčinio savų pajėgų užpuolimo.

 

Šie simboliai, ženklinami skirtingai, galėtų reikšti ir transporto priemonės judėjimo kryptį. „Tai, kad jie skiriasi, pasako daugiau – tikriausiai tai yra ženklai, nurodantys, kurie padaliniai, pavyzdžiui, važiuoja į rajono šiaurės rytus ar šiaurės vakarus“, – „Sky News“ sakė profesorius Michaelas Clarke'as.

 

„Jei jie tik pažymėtų transporto priemones kaip rusiškas, galėtų naudoti tik vieną simbolį.“

Tačiau tvirtų išvadų nėra ir reikia daugiau informacijos, kad būtų galima suprasti tikrąją šių simbolių reikšmę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(13)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)

Susijusios žymos: