Kodėl Putinas yra apsėstas noro užimti Ukrainos uostamiestį Mariupolį?  ()

Mariupolio uostamiestis yra tikras Rusijos armijos invazijos į Ukrainą epicentras. Bet kodėl jis toks svarbus Rusijai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos mieste gyvena apie 450 000 gyventojų ir jis yra vos keli kilometrai nuo Rusijos sienos. Užgrobęs Mariupolį, Vladimiras Putinas kontroliuotų praktiškai visą Azovo jūrą.

Todėl miestas Kremliaus planuose tapo strateginiu taikiniu. Jis yra maždaug 50 kilometrų nuo Rusijos sienos ir 85 kilometrus nuo prorusiškų Donecko ir Luhansko respublikų. Šia prasme karinė logistika V. Putinui yra gana paprasta.

Tačiau atviras Mariupolio užgrobimas svarbus ir dėl kitos priežasties. Jei Putinas užgrobtų uostamiestį, jis galėtų gerokai išplėsti savo teritorinį dominavimą iš Krymo, kurį jau kontroliuoja Rusija.

Rusija nepaiso saugių evakuacijos kelių

Šeštadienio rytą Ukraina ir Rusija susitarė Mariupolio mieste įrengti saugius humanitarinius koridorius civiliams evakuoti. Tačiau miesto valdžia pranešė, kad Rusijos atakos tęsiasi.

Mariupolio meras yra sakęs, kad situacija mieste yra absoliučiai kritinė.

 

„Padėkite mums, išgelbėkite Mariupolį! Penkias dienas esame be elektros, neturime šildymo ir mobiliojo ryšio“, – sakė tarptautinės bendruomenės veiksmų laukiantis Vadimas Boitčenko.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos bei Saugumo ir gynybos pajėgų daliniai kaunasi įnirtinguose mūšiuose, kad išlaikytų savo sienas“, – praneša Ukrainos pasipriešinimo pajėgos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: