[Žinios trumpai] Rusai Ukrainoje galimai rengia „Sirijos scenarijų“: jei tai nutiks – civilių aukų bus beprotiškai daug  (1)

Vidaus reikalų ministro patarėjas Vadimas Denisenka neatmetė tikimybės, kad rusai rengia „Sirijos scenarijų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiame kontekste Denisenka atkreipė dėmesį į rusų skleidžiamą melą apie tariamą Ukrainos rengimąsi „cheminei atakai“, o tai, anot Zelenskio, gali reikšti, kad tokiai atakai ruošiasi pati šalis agresorė.

„Per pastarąsias tris savaites rusai aktyviai skleidė dezinformaciją apie „biochemines laboratorijas“ Ukrainos teritorijoje. Deja, negalime atmesti, kad rusai ruošia „Sirijos scenarijų“. Čia yra du aspektai. Manau, kad atitinkamos struktūros tikrai paskelbs viską, ką turi žinoti gyventojai. Kita vertus, tai didžiulis informacinis smūgis, kurį turime atlaikyti iš visų pusių. Tai yra, rusai turi suprasti, kad cheminė ataka jiems kainuos žymiai brangiau nei tik invazija“, – sakė D. Denisenka.

Kaip rašė UNIAN, Rusijos Federacija skleidžia dezinformaciją apie masinio naikinimo ginklus Ukrainoje. Ukrainos užsienio reikalų ministerija Rusijos Federacijos pareiškimus apie biologinio ginklo kūrimą Ukrainoje pavadino dezinformacija ir provokacija.

„Maniakiškas įkyrumas, su kuriuo Rusijos pareigūnai fantazuoja apie neegzistuojančius biologinius ar cheminius ginklus, pavojų Ukrainoje, kelia didelį nerimą ir iš tikrųjų gali reikšti, kad Rusija ruošia dar vieną siaubingą netikros vėliavos operaciją“, – pažymėjo užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

 

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis taip pat neigė kaltinimus: „Esame adekvatūs žmonės. Esu adekvačios šalies prezidentas, esu adekvatus žmogus. Ir dviejų vaikų tėvas. Ir niekas nekuria jokių cheminių ar kitokių ginklų. Pasaulis tai žino. Jūs tai žinote. Ir jei ką nors panašaus padarysite prieš mus, gausite griežčiausių sankcijų atsaką.“

Be to, okupantai ir toliau atakuoja Ukrainos branduolinius objektus. Teroristai jau spėjo užgrobti Černobylio ir Zaporožės atomines elektrines. Kovo 11-osios naktį įsibrovėliai apšaudė Charkove esantį branduolinių tyrimų objektą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: