[Žinios trumpai] Ukrainoje mūšiai gali patekti į aklavietę, tačiau Ukrainai tai bus labai pražūtinga  (7)

Anot karo eksperto, šiandien Rusija padarė tai, kas gali būti laikoma veiklos pauze.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kampanija užgrobti Kijevą ir didžiuosius miestus žlugo. Dėl to Rusijos agresorius pakeis taktiką.

Mūšiai gali patekti į aklavietę, tačiau Ukrainai tai bus labai pražūtinga. Karo ekspertas Igoris Koziy per „Channel 24 “ sakė, kad sutinka su šiuo teiginiu.

Anot jo, šiandien Rusija padarė tai, kas gali būti laikoma veiklos pauze. Jo pagrindinė idėja yra ne tik nustatyti, kaip elgtis toliau.

„Akivaizdu, kad šiuo metu raketų ir bombų smūgiai tęsis“, – sakė Koziy.

Taip pat aišku, kad tai iš tikrųjų daroma siekiant gauti kokius nors dividentus per derybas tarp Ukrainos ir Rusijos pusių.

"Tačiau nieko naujo čia nėra. Svarbu nustatyti, iš kur Rusija ims išteklių, kaip vykdys, pavyzdžiui, slaptą mobilizaciją", – pridūrė ekspertas.

Anksčiau Prezidentūros vadovo patarėjas Aleksejus Arestovičius pažymėjo, kad dabar frontas Ukrainoje praktiškai sustojo, nes abi pusės neturi pakankamai jėgų puolimui ir situacijos pakeitimui.

 

Nors ukrainiečiai ginasi labai gerai, bet puolimui ir kontratakoms reikia kur kas daugiau jėgų ir išteklių, nei gynybai. Tuo pačiu karinė pauzė su nuolatiniais raketų apšaudymais labai vargina gyventojus ir gali prasidėti apatijos fazė, kai susitaikoma su situacija ir nebelieka noro kariauti toliau. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(1)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (7)

Susijusios žymos: