[Žinios trumpai] JAV generolas pateikė spėjimus, kas rusų laukia prie Kijevo ir ko tikėtis ateinančią savaitę: bus lemiamas etapas (Video)  (7)

Jis mano, kad rusai nesugebės apsupti Kijevo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-20 [Žinios trumpai] JAV generolas pateikė spėjimus, kas rusų laukia prie Kijevo ir ko tikėtis ateinančią savaitę: bus lemiamas etapas (Video)  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai yra arti taško, kai nebegalės tęsti puolimo, su sąlyga, kad per ateinančias 10 dienų patirs vis didesnį spaudimą iš Vakarų.

Tai interviu pareiškė buvęs JAV karių Europoje vadas Benas Hodgesas.

Jis mano, kad rusai nesugebės apsupti Kijevo.

"Manau, kad rusams nepavyks apjuosti Kijevo, o tuo labiau jo užimti. Mariupolį jie bando užimti jau beveik 19 dienų. Rusams tai turėjo būti lengviausiai užvaldomas miestas, atsižvelgiant į tai, kaip arti yra jų laivyno pajėgos Kryme ir Donbase. Bet jie vis dar nesugebėjo to padaryti. Netikiu, kad jie gali iš tikrųjų apsupti Kijevą. Buvau ten prieš 5 savaites – tai labai, labai didelis miestas ant vienos didžiausių Europos upių krantų. Jie neturi galimybių jo apsupti“, – sakė kariškiai.

Tuo pačiu Hodgesas sako, kad rusai ir toliau bombarduos Kijevą taip, kaip tai daro okupantai su kitais miestais.

"Todėl svarbu, kad mūsų teikiama pagalba Ukrainai apimtų galimybę sunaikinti raketų paleidimo įrenginius, kuriuos naudoja rusai. Todėl sakau, kad tai bus lemiama savaitė. Laukia lemiama savaitė, kurios metu mūsų veiksmai turi priversti Rusiją pasiekti kulminaciją, kad nebegalėtų pulti“, – aiškino Hodgesas.

Ir tada Ukraina turės geresnes pozicijas derybose su Rusija, sakė jis.

Tuo pat metu Hodgesas pridūrė, kad Vakarai ir NATO Rusijos grėsmėms, ypač branduoliniams ginklams, teikia pernelyg didelę reikšmę: „Netikiu, kad Kremlius panaudos branduolinius ginklus. Pirma, Putinas pats negali to padaryti. Ir aš netikiu kad jį supantys žmonės iš tikrųjų suinteresuoti branduoliniu karu. Tačiau dėl to mes tarsi nenorime imtis ryžtingų veiksmų, kurių turėtume imtis. Per daug kalbame apie tai, ko negalime padaryti ir ko nedarysime. Ir nepakankamai to, ką galime padaryti“.

 

Anot Hodgeso, Vakarai pervertina tokius Rusijos Federacijos dalykus ir taip save sulaiko.

"Kas bus toliau? Jei aš teisus, tai per artimiausias 10-12 dienų Rusijos pajėgos pasieks aukščiausią tašką ir nebegalės tęsti puolimo. Akivaizdu, kad jie norės užšaldyti tai, ką užgrobė. Tai toks momentas kai turėsime geresnę derybų poziciją. Ir turime reikalauti, kad jie ne tik grįžtų į Vasario 24-osios laikotarpį, bet ir prie to, apie ką kalbėjo prezidentas Bidenas – kad Ukrainos suverenitetas yra JAV prioritetas, kad rusai turi palikti Krymą, jie turi palikti Donbasą, o tada mes pradėsime atstatyti Ukrainą. Turiu galvoje, bus 3 milijonai pabėgėlių, kurie norės grįžti namo. Tai bus didžiulis iššūkis atsigauti ir padėti perkeltiesiems žmonėms", - sakė Hodgesas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(4)
(32)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: