[Žinios trumpai] Ekspertas atskleidė, kiek laiko dar tęsis karas Ukrainoje ir kas jį laimės  ()

Karybos ekspertas Sergejus Grabskis nemano, kad optimizmas dėl greitai pasibaigsiančio karo Ukrainoje turi pagrindo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasdien pranešama apie judančias Ukrainos-Rusijos derybas, tačiau lūžio, regis, niekas nebesitiki. Karybos ekspertas Sergejus Grabskis mano, kad Rusijos invazija Ukrainoje gali tęstis dar 6 mėnesius.

Grabskio nuomone, pajėgų lygybė skaičiais nebus pasiekta, nes Rusija po naujausių prezidento Vladimiro Putino sprendimų gali įtraukti ir 17 metų amžiaus piliečius. Tačiau pajėgų panaudojimo efektyvumas yra Ukrainos pusėje. Per kelis mėnesius Rusija išnaudos savo technologines galimybes ir tuomet invazija baigsis.

Grabskis mano, jog Ukraina šio karo nepralaimės. Rusija gali siųsti vis naujas karių pajėgas, tačiau jas daugiausiai sudarys šauktiniai - vadinamoji patrankų mėsa, kurios panaudojimas bus ypatingai neefektyvus. Tuo tarpu Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau įrodė, kad gali gintis ir organizuoti kontrapuolimo operacijas.

 

Į šiuos karybos eksperto pamąstymus neįtraukti galimi radikalūs Putino sprendimai - taktinio branduolinio ar cheminio ginklo panaudojimas. Be to, JAV ir NATO pareigūnai teigia, kad prie invazijos greitai gali prisijungti ir Baltarusija.

(12)
(3)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: