[Žinios trumpai] Į Ukrainą atkeliavo ginklai iš JAV už 800 milijonų dolerių  (8)

Pentagonas: į Ukrainą atvyko 800 milijonų dolerių vertės saugumo paketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prekės iš 800 mln. JAV dolerių vertės saugumo pagalbos Ukrainai paketo iš JAV atkeliavo „savaitgalį“.

Tai pirmadienį pareiškė Pentagono atstovas spaudai Johnas Kirby, praneša CNN. Kitas paketas bus pristatytas „per artimiausias 24 valandas“, – pridūrė Kirby.

„Mes teikiame pirmenybę tiems pristatymo pajėgumams, kurių, kaip žinome, ukrainiečiams labiausiai reikia: „Javelin“, „Stinger“, UAV, todėl jiems visiems teikiama pirmenybė“, – sakė Kirby.

Penktadienį Gynybos departamentas paskelbė apie dar vieną 300 milijonų dolerių „papildomos pagalbos“ paketą, kurį suteikė Ukrainos saugumo pagalbos iniciatyva (USAI), teigiama Gynybos departamento pranešime.

Kirby sakė, kad 300 milijonų dolerių paketas, kuris turi būti perkamas iš rangovų, o ne iš JAV atsargų, yra tik „dar vienas įrankis įrankių rinkinyje“, skirtas padėti Ukrainai.

 

„Faktas, kad mes naudojame USAI, yra tik dar vienas įrankis įrankių rinkinyje, tai nereiškia, kad tam tikras deficitas turi įtakos JAV pasirengimui šiame etape“, – sakė Kirby.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(104)
(0)
(104)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (8)

Susijusios žymos: