[Žinios trumpai] Ukrainietės karo belaisvės papasakojo, kokius žiaurumus ir pasityčiojimus teko patirti Rusijos nelaisvėje: kankintos Baltarusijoje, išrengtos nuogai  ()

Moterys kovotojos buvo sučiuptos, joms surištos rankos, akis užrišo tvarsčiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po išlaisvinimo Ukrainos kariuomenės kareivės Anastasija Matruščenka ir Aleksandra Tsepuk papasakojo apie tai, kaip buvo laikomos Rusijos okupantų nelaisvėje.

Karinio dalinio vietą, kurioje tarnavo Anastasija Matruščenka, įsibrovėliai sušaudė iš artilerijos ir tankų. Po to kovotojas paėmė į nelaisvę, surišo rankas, akis užrišo tvarsčiu.

Pirma, mergina atsidūrė Baltarusijoje, neslaviškos išvaizdos kariškis jai pagrasino kerštu. Vėliau jos buvo perkeltos į tardymo izoliatorių Brianske, kur buvo kankinamos už tai, kad neatsakė į sveikinimą „Šlovė Rusijai!“.

Kariškėms teko išgyventi daug baisių dalykų. Vyrų akivaizdoje jos buvo priverstos visiškai nusirengti ir pritūpti. Nuskustos plikai. Kameroje jas vėl ir vėl tardė, – pasakoja Anastasija.

Ryšio centras, kuriame tarnauja Aleksandra Tsepuk, visomis įmanomomis priemonėmis gynėsi nuo priešo puolimo. Tačiau įsibrovėliai aktyviai naudojo sunkiuosius ginklus, bombardavo bunkerį granatomis. Moterys stebuklingai išgyveno.

Baltarusijoje, pasak Aleksandros, norėjo jas panaudoti filmavimui propagandinėse istorijose ir reikalavo pereiti prie rusų kalbos.

 

Primename, kad balandžio 2 dieną Ukrainos kareivės buvo paleistos iš užpuolikų nelaisvės. Visus šokiravo jų išvaizda – rusų įsibrovėliai nuskuto joms galvas ir tai padarė neatsitiktinai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(6)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: