[Žinios trumpai] Bučoje žiaurumus įvykdę Rusijos kariškiai bus grąžinami į Ukrainą, jiems vėl bus skirtos „specialios užduotys“  ()

Bučoje žiaurumus įvykdę Rusijos kariškiai grąžinami į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai Gynybos ministerijos Centrinė žvalgybos valdyba praneša „Telegram“ kanale.

35-osios visos Rusijos armijos 64-oji motorizuotųjų šaulių brigada, kurios kariai žudė ir kankino civilius gyventojus Bučoje, bus grąžinti į Ukrainą. Rusijos vadovybė nekeis šio dalinio personalo ir vėl išmes jį į fronto liniją, teigia žvalgybos šaltiniai.

Nuo balandžio 4 d. brigada buvo atitraukta iš Ukrainos į Baltarusiją ir buvo netoli Mozyro miesto. Iki balandžio 6 dienos kariai bus nugabenti geležinkeliu į Belgorodą (Rusija). Po dviejų dienų atostogų jie planuoja grįžti į Ukrainą viename karščiausių taškų (maždaug – Charkovo kryptimi). Paprastai rusų daliniai, paliekantys kovos zoną, gauna daug daugiau laiko atsigauti ir pailsėti, pabrėžia GUR.

Toks grafikas rodo, kad „64-osios brigados“ laukia „specialios užduotys“, o pirmoji iš jų – Ukrainos gyventojų bauginimas. Žvalgybos duomenimis, genocidą Bučoje įvykdę asmenys gali jį pakartoti kituose miestuose.

„Kitas 64-osios brigados greito grįžimo į Ukrainą tikslas yra greitas „nereikalingų liudininkų“ pašalinimas.

 

„Padalinio personalas, suvokdamas įvykių Bučoje atgarsį ir atsakomybę už įvykdytus nusikaltimus, masiškai priešinasi grįžimui į Ukrainą. Tačiau Rusijos vadovybė nepaiso šių nuotaikų ir grasina tribunolu, jei šis atsisakys tęsti kovą“ – rašoma žvalgybos ataskaitoje.

Šiuo metu Ukrainos ir tarptautiniai tyrėjai dokumentuoja daugybę Rusijos kariuomenės įvykdytų karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui faktus. Ir nė vienas nusikaltėlis neišvengs tinkamos bausmės, tikina Krašto apsaugos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: