Didžioji Rusijos galybė suminta į purvą? Pranešama, kad Rusija slapta perka kontrabandinius ginklus iš užsienio  ()

Rusija gauna amunicijos ir karinės technikos karui Ukrainoje iš Irako, padedama Irano ginklų kontrabandos tinklų. Apie tai rašo „The Guardian“, remdamasis informacija iš Irako kovotojų, kuriuos remia Iranas, ir regioninės žvalgybos tarnybų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad Brazilijoje pagaminti rankiniai prieštankiniai granatsvaidžiai ir prieštankinės raketos, taip pat Brazilijoje pagaminti raketų paleidimo įrenginiai buvo išsiųsti į Rusiją iš Irako po nesėkmingos Maskvos kampanijos Ukrainoje kovo mėnesį.

Pasak šaltinio, padėjusio organizuoti transportavimą, Teherano valdžia Maskvai taip pat padovanojo Irane pagamintą „Bavar 373“ raketų sistemą, panašią į rusišką S-300.

Rankiniai prieštankiniai granatsvaidžiai ir prieštankinės raketos, kurias turi galingiausia šiitų grupuotė „Hashd al-Shaabi“, kovo 26 d. buvo nuskraidintos į Iraną per Salamdžos sienos kirtimo punktą, kur jas priėmė Irano kariuomenė ir jūra nugabeno į Rusiją, sakė perėjimą kontroliuojančios grupės vadas.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6598

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Šaltinio teigimu, balandžio 1 d. „Hashd al-Shaabi“ taip pat išmontavo ir išsiuntė dvi Brazilijoje pagamintas „Astros II“ savaeiges reaktyvines paleidimo raketų sistemas, Irake žinomas kaip licencijuota „Sajil-60“ versija.

 

Trys krovininiai laivai, galintys gabenti tokius krovinius – du su Rusijos ir vienas su Irano vėliava – perplaukė Kaspijos jūrą iš Irano Bandar Anzelio uosto į Astrachanę.

Rašoma, kad naudojimasis nusikalstamu pasauliu, prekiaujančiu ginklais, reikš dramatišką Rusijos strategijos pokytį, nes Maskva bus priversta remtis Iranu, savo kariniu sąjungininku Sirijoje, po naujų sankcijų, kurias sukėlė invazija į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(19)
(21)
(-2)

Komentarai ()