[Žinios trumpai] Generalinis štabas papasakojo, kaip 80 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojų sustabdė tūkstantinės priešo armijos puolimą (Video)  ()

Viena iš istorijų apie Ukrainos gynėjų didvyriškumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per kautynes ​​Kijevo srityje didvyrišką poelgį įvykdė Juodųjų kazokų vardu pavadintos 72-osios atskiros mechanizuotos brigados kariai. Jų buvo vos 80, bet jie sulaikė tūkstančių priešo karių veržimąsi į priekį.

72-osios atskirosios mechanizuotos brigados karys su šaukiniu „Kijevas“ pasakojo apie nelygią akistatą su rusų okupantais. Vaizdo įrašą su jo istorija Generalinio štabo spaudos centras paskelbė oficialiame „Facebook“ puslapyje.

„Kaime jau buvo 500 kareivių, o aukščiau laukė arba 3000, o gal ir visi 15 000. Jie laukė galimybės forsuoti upę, tiltą tuo metu jau buvome susprogdinę ir kitame upės krante perėjas gynė 80 karių. Jie mėtė pontonus, kuriuos mes įvairiais būdais naikinome“, – pranešė Kijevas.

 

 

Tuomet priešai pasklido po mišką, ieškodami būdų pereiti per upę ir išvalyti kitą krantą nuo ukrainiečių.  Prasidėjo susišaudymai per upę, bet gynėjai nesitraukė. Okupantai niekaip negalėjo kirsti Irpino, nes gynybą tvirtai laikė 80 72-osios atskiros motorizuotosios brigados karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(43)
(0)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: