[Žinios trumpai] Paaiškėjo kaip ir su kuo V. Putinas priėmė sprendimą įsiveržti į Ukrainą – viską nusprendė „vanagų“ ​​ratas  ()

Žurnalistų teigimu, sprendimas įsiveržti buvo priimtas siaurame „vanagų“ ​​rate.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendimą pradėti plataus masto karinę invaziją į Ukrainą priėmė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kartu su keliais „vanagais“.

Tarp jų – gynybos ministras Sergejus Šoigu, Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas ir Saugumo Tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas, rašo „Bloomberg“.

Per kelias savaites nuo invazijos pradžios Putino patarėjų ir kontaktų ratas susiaurėjo net labiau nei ribota griežtosios linijos šalininkų grupė, su kuria jis reguliariai konsultavosi anksčiau, nurodė „Bloomberg“.

Ribota informacija prisidėjo prie to, kad Kremlius pirmosiomis puolimo dienomis apsiskaičiavo, pasitikėdamas platesne Ukrainos karių ir pareigūnų parama, taip pat greitesniu kariniu veržlumu, rašoma pranešime.

 

Rusijos Federacijos prezidentas taip pat neįvertino Ukrainos prezidento, kurį laikė silpnu.

Nepaisant karinių nesėkmių ir ekonominių sunkumų, kuriuos sukėlė sankcijos, Putinas ir toliau yra pasiryžęs tęsti kovą, net jei jam tektų sumažinti savo ambicijas nuo greito ir didelio masto šalies užėmimo iki alinančio mūšio dėl Donbaso regiono rytuose, sakė šaltiniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(12)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: