[Žinios trumpai] Lukašenka dėkoja Dievui už tai, kad Baltarusijoje yra diktatūra – „Vakarai jau prašo druskos, nes patys nieko nebeturi“  (3)

Balandžio 29 d. Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, apsilankydamas vienoje iš žemės ūkio bendrovių Gomelio srityje, sakė, kad „dėl diktatūros Baltarusijoje viešpatauja tvarka ir klestėjimas“, o „turtingųjų Vakarų“ piliečiai atvyksta pas jį į šalį pirkti druskos, – teigiama oficialiame „Belta“ naujienų agentūros puslapyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Specialiai jiems atidariau sieną prieš Velykas, kad žmonės galėtų atvykti iš Lenkijos, Lietuvos, Latvijos aplankyti artimųjų kapų. Kodėl anksčiau to nepadariau? Kad neišpirktų mūsų druskos! Nes jie pas mus atvažiuoja ir perka druską. Nes jos neturi savo šalyse. Didieji turtingi Vakarai neturi druskos!“

„Ačiū Dievui, kad turime diktatūrą!“ – juokavo Baltarusijos prezidentas, kurį cituoja naujienų agentūra „Belta“. „Jūs visi mane kritikavote: diktatūra, diktatūra! Bet pažiūrėkite, šioje diktatūroje yra tvarka! Jei ne diktatūra, būtume gyvenę varge“, – sakė jis kalboje Gomelio regiono mieste Cečerske, rajone, kuris buvo labai užterštas, įvykus Černobylio katastrofai.

Tuo pat metu A. Lukašenka pareiškė, kad Rusijos ir Baltarusijos Vakarai  nesugebės parklupdyti, o Vakarų sankcijos kaip tik skatina Minską ieškoti naujų galimybių. „Viskas, ką gaminame, šiandien yra labai perkama mūsų pagrindinėse rinkose – Rusijoje, Kinijoje ir kitose šalyse“, – sakė Baltarusijos vadovas.

 

Prasidėjus karui, Rusijos kariuomenė panaudojo Baltarusijos teritoriją savo tikslams įgyvendinti, kad patektų į Ukrainą, vėliau ji pasitraukė iš Baltarusijos, pasitraukus kariuomenei iš šiaurinių Kyjivo ir Černihivo regionų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(18)
(-11)

Komentarai (3)