[Žinios trumpai] Tai rimta: Rusija kaltina Ukrainą Belgorodo bombardavimu ir pirmą kartą praneša apie aukas  (5)

Belgorodas - vos per 30 km nuo Ukrainos sienos esantis Rusijos miestas. Ukrainos karinės pajėgos šiuo metu spaudžia rusų karius Charkivo regione, kuris ribojasi su Belgorodo sritimi. Taigi, rusai gali svaidytis pačiais įvairiausiais kaltinimais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-12 [Žinios trumpai] Tai rimta: Rusija kaltina Ukrainą Belgorodo bombardavimu ir pirmą kartą praneša apie aukas  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Belgorodo gubernatorius Viačeslavas Gladkovas praneša, kad Ukraina apšaudė Rusijos teritoriją. Rusų politikas teigia, kad dėl to žuvo vienas civilis, dar šeši buvo sužeisti. Tarp sužeistųjų - ir vienas 14 metų berniukas, kuris dabar gydomas regiono ligoninėje. Apšaudytas ne Belgorodo miestas, o Solochų gyvenvietė, kurią nuo Ukrainos sienos skiria vos 10 km.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas anksčiau perspėjo, kad Rusija savo teritorijoje rengs išpuolius, dėl kurių kaltins Ukrainą. Taip Rusija bando pateisinti intensyvesnį Ukrainos puolimą. Sprogimai Belgorodo regione nėra naujiena ir Ukraina dėl jų niekada neprisiima atsakomybės.

Rusija praneša, kad Solochuose yra dalinai apgriautų pastatų. Žmonės teigia, kad gyvenvietę supa dūmai - dega nendrės. Belgorodo gubernatorius praneša, kad Solochų gyventojai bus evakuoti į saugią vietą.

 

Rusija ne kartą perspėjo Ukrainą nesiimti atakų Rusijos teritorijoje. Kai Jungtinės Karalystės lyderiai išreiškė nuomonę, kad tokios atakos būtų legalios, nes Rusija puola Ukrainą, Rusija apkaltino JK „uždegus žalią šviesą“ Rusijos puolimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(10)
(17)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: