[Žinios trumpai] Kas nutiko Azovo vadui, jei pasidavė visi „Azovstal“ kovotojai? Rusija skelbia apie paslaptingą evakuaciją su šarvuočiu  ()

Rusijos gynybos ministerijos atstovas generolas majoras Igoris Konašenkovas paskelbė, kad Rusijos armija perėmė „Azovstal“ gamyklos Mariupolyje kontrolę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-23 [Žinios trumpai] Kas nutiko Azovo vadui, jei pasidavė visi „Azovstal“ kovotojai? Rusija skelbia apie paslaptingą evakuaciją su šarvuočiu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Metalurgijos gamyklos „Azovstal“ teritorija Mariupolyje, kurioje nuo šių metų balandžio 21 d. buvo užblokuota Azovo kovotojų grupė, buvo visiškai perimta okupantų“, – sakė Konašenkovas.

Informacija kol kas nepatvirtinta, bet jei Rusija įgis „Azovstal“ kontrolę, daugiau nei du mėnesius trukusi apgultis baigsis.

„Nuo gegužės 16 dienos pasidavė 2439 gamykloje įstrigę Azovo pulko kovotojai ir Ukrainos kariai. Gegužės 20 d., pasidavė paskutinė 531 kovotojo grupė“, – sakoma Konašenkovo ​​pranešime.

Zelenskis sako, kad „Azovstal“ kovotojams buvo pranešta, jog turi išeiti ir išgelbėti savo gyvybes.

„Kariai gavo aiškų signalą iš kariuomenės vadovybės, kad jie gali išeiti ir išgelbėti savo gyvybes“, – „Reuters“ sakė Zelenskis.

Rusijos atstovas patikino, kad Azovo pulko kovotojų vadas pasidavė ir buvo evakuotas šarvuočiu, kad nebūtų užpultas priešiškai nusiteikusių gyventojų, skelbia „Hotnews“.

 

Jei tai tiesa, visas Mariupolio miestas po beveik tris mėnesius trukusių įnirtingų kovų pateko į Rusijos kontrolę.

Jeigu informacija pasitvirtins, „Azovstal“ pasidavimas reikš, kad Rusijos pajėgos visiškai kontroliuoja Mariupolį, atverdamos kelią sausumos koridoriui tarp Rusijos ir aneksuoto Krymo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(31)
(-26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: