[Žinios trumpai] Rusija desperacijoje – kariuomenė šluoja sandėlius ir jau pildo atsargas muziejiniais Chruščiovo laikų tankais T-62 (Video)  (8)

Rusijos armijos nuostoliai verčia Kremlių papildyti atsargas pasenusia įranga, įskaitant tankus T-62.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiuliai karinės technikos nuostoliai Ukrainos kare, įskaitant tankus, kuriu jau sunaikinta apie 1300, privertė Rusijos kariuomenę pereiti prie atsarginių bataliono taktinių grupių (BTG) su tankais T-62, kurie išvežami iš saugyklų.

Kaip teigiama Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo gegužės 23 dienos rytiniame pranešime, BTG su tokia reta įranga šiuo metu formuojama tik Rusijos Federacijos teritorijoje. Priduriant, kad technikos nuostoliams papildyti jau naudojami tie pavyzdžiai, kurie buvo evakuoti iš mūšio lauko ir perduoti į remonto ir restauravimo įmones.

Rusijos bandymai dekonservuoti T-62 tapo žinomi kovo pabaigoje. Tuomet Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas paviešino informaciją, kad šią pasenusią techiką bandoma išimti iš saugyklų. Logiška, kad pirmiausia buvo paimti geriausiai išsilaikę T-62 pavyzdžiai. Tačiau jiems taip pat prireikė mėnesio, kol jie pradėjo veikti.

Prieš mėnesį „Defense Express“ spėliojo, kad tokie pasenę tankai bus siunčiami į įvairius postus, tačiau tuomet Rusijos kariuomenės tankų nuostoliai buvo dvigubai mažesni. Todėl greičiausiai dabar Rusijos Federacijos kariuomenė yra priversta komplektuoti naujas bataliono taktines grupes su T-62.

Šias mašinas itin sunku vadinti efektyviomis, turint omenyje 115 mm patranką be automatinio užtaisymo ir ugnies valdymo sistemos, taip pat nesugebėjimą kovoti naktį.

 

T-62 yra sovietų pagrindinis kovos tankas, kuris pirmą kartą buvo pristatytas 1961 m. Kaip tolesnis T-55 serijos tobulinimas, T-62 išlaikė daug panašių savo pirmtako dizaino elementų, įskaitant žemą profilį ir storus bokštelio šarvus.

Skirtingai nuo ankstesnių tankų, kurie buvo ginkluoti graižtviniais tankų pabūklais, T-62 buvo pirmasis gamybinis tankas, ginkluotas lygiavamzdžiu tanko ginklu, kuris galėjo šaudyti didesniu greičiu.

Nors T-62 buvo pakeistas Rusijoje, jis vis dar naudojamas kai kuriose šalyse, o jo konstrukcijos ypatybės tapo standartizuotos vėlesniuose sovietų ir Rusijos masinės gamybos tankuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(8)
(16)

Komentarai (8)