Orbano dienos suskaičiuotos? Ateina nauja kibirkštis  ()

Péteris Magyaras sakė, kad baigs 14 metų trunkantį V. Orbano valdymą.


V. Orbanas
V. Orbanas
© Kremlin.ru, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Orb%C3%A1n_Viktor_2015_febru%C3%A1r.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikos naujokas Péteris Magyaras, kuris tikėjosi smogti Vengrijos ministrui pirmininkui Viktorui Orbanui, šeštadienį Budapešte sutelkė dešimtis tūkstančių šalininkų, dalyvaudamas naujausiame jėgos demonstravime prieš Europos Parlamento rinkimus.

Tai praneša AP,

Péteris Magyaras, per kelis mėnesius sukūręs stipriausią Vengrijos opozicinę partiją, tikisi nugalėti V. Orbaną kituose nacionaliniuose rinkimuose, kurie numatyti 2026 m.

Kadaise buvęs V. Orbano „Fidesz“ partijoje, Péteris Magyaras greitai iškilo viešai apkaltindamas ministrą pirmininką ir jo sąjungininkus korupcija ir antidemokratinėmis tendencijomis.

Daugiafunkciai vejos ir dirvožemio įdirbimo priedai su keičiamais peiliais. Skirtingi modeliai. Ribotas kiekis
1507 1

Labai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Įvairūs modeliai

Plačios panaudojimo galimybės

Išsamiau

Péteris Magyaras šeštadienį kreipėsi į Budapešto Didvyrių aikštėje susirinkusią minią, sakydamas, kad jis ir jo judėjimas sukurs „gražesnę, taikesnę ir laimingesnę šalį“ ir užbaigs 14 V. Orbano valdymo metų.

„Aš buvau ta kibirkštis, kuri užvedė pokyčių variklį“, – sakė jis.

Viktoras Orbanas nors laimėjo rinkimus, tačiau prarado dvi vietas buvusio sąjungininko Péterio Magyaro įsteigtai „Pagarbos ir laisvės“ (TISZA) partijai, kuri gavo net 7 vietas.

 

TISZA sudarė paramos bazę tarp rinkėjų, nusivylusių tiek V. Orbano neliberalia valdymo forma, tiek tradicinėmis Vengrijos opozicinėmis partijomis, kurios nuo 2010 metų nesugebėjo mesti rimto iššūkio populistų lyderio valdžiai.

Péteris Magyaras atmetė V. Orbano kaltinimus, kad jis ar bet kuris kitas vengras yra „už karą“.

Savo kreipimesi į rinkėjus jis pareiškė, kad baigs V. Orbano „baimės propagandą“ ir dirbs šaliai, kurioje „nėra nei kairės, nei dešinės, tik vengrai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()