„Tai lūžis.“ Ką skelbia ISW  (1)

Karo tyrimų instituto analitikai skelbia Ukrainos kampanijos lūžio tašką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 2 d. Ukrainos smūgiai Tatarstane esančiai „Jelabugos“ specialiajai ekonominei zonai buvo lūžis ir pademonstravo Kyjivo gebėjimą pasiekti priešo taikinius dideliais atstumais giliai Rusijoje. Tai būtina Ukrainos kampanijos, kuria siekiama sunaikinti Rusijos kariuomenę remiančias pramonės šakas, sudedamoji dalis, praneša „Charter97“.

Ukrainos sėkmę pastebėjo JAV įsikūrusio Karo tyrimų instituto (ISW) analitikai. Jie priminė, kad bepiločiai smogė Rusijos karinės gamybos ir perdirbimo infrastruktūrai Tatarstano Respublikoje, esančioje už daugiau kaip 1 200 km nuo Ukrainos sienos.

Analitikai pažymėjo, kad geolokacinėje medžiagoje matyti, jog dronas nukrito netoli Jelabugos politechnikos koledžo esančio bendrabučio teritorijoje. Rusija naudoja „Jelabugos“ LEZ gamybines patalpas bepiločių orlaivių, tokių kaip „Shahed-136/131“, naudojamų atakoms prieš Ukrainą, gamybai.

 

Dar vienas dronas nusileido TANEKO naftos perdirbimo gamykloje Nižnekamske, Tatarstane. Rusai teigė, kad oro taikinį tariamai slopino jų elektroninės kovos įranga, todėl jis nukrito ant naftos perdirbimo gamyklos infrastruktūros ir sukėlė gaisrą. Krytis buvo sėkmingas – „Reuters“ duomenimis, Ukrainos bepiločio smūgis į trečią pagal dydį Rusijos naftos perdirbimo gamyklą „Taneko“ apgadino pagrindinį įrenginį, atsakingą už maždaug pusę naftos perdirbimo gamykloje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(104)
(0)
(104)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: