„Kas turės daugiau, tas laimės.“ Karas Ukrainoje pasiekė kritinę stadiją  ()

Žurnalistų teigimu, šiuo metu Ukraina turi pakankamai kasetinės amunicijos, veiksmingos prieš pėstininkus, tačiau mažai sprogstamųjų sviedinių, kurie geriau tinka naikinti besiveržiančius tankus ir kitus šarvuočius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Esant dideliam šaudmenų trūkumui, Ukrainos kariuomenė yra priversta taupyti artilerijos sviedinius. Apie tai rašo „The New York Times“.

Kaip žurnalistams sakė Ukrainos artileristas Vladyslavas Slominskis, mūšyje viską lemia artilerija.

„Kas turės daugiau, tas laimės“, – sakė jis.

Straipsnyje teigiama, kad Rusijos pajėgos šiuo metu turi daugiau artilerijos. Kita vertus, Ukraina patiria deficitą dėl pagalbos finansavimo vėlavimo JAV Kongrese. JAV buvo didžiausias ginkluotųjų pajėgų amunicijos tiekėjas.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jau 3 mano žvejai draugai užsisakė šį įrenginį, pamatę ką sugeba maniškis, ir toliau jį rekomenduoju visiems“
8271

Nuostabi kaina

Vokietijos sandėlis, labai retas atvejis

Itin ribotas kiekis

Puikus daiktas, labai perkamas

Išsamiau

„Artilerijos amunicija reikalinga fronto linijai palaikyti, kol bus baigti gynybiniai įtvirtinimai ir šią vasarą prasidės numatomas Rusijos puolimas“, – rašo laikraštis.

Anot žurnalistų, Rusija turėjo artilerijos pranašumą viso masto karo metu. Situacija pradėjo keistis tik praėjusiais metais. Tačiau, anot analitikų, dabar Rusijos Federacija pagamina mažiausiai penkis kartus daugiau artilerijos sviedinių.

„Negalite tikėtis, kad žmonės kovos be amunicijos“, – žurnalistams sakė Švedijos gynybos tyrimų agentūros karo analitikas Johanas Norbergas.

 

JAV respublikonas Mike'as Turneris, Ohajo valstijos atstovas JAV Atstovų rūmuose, sakė, kad Amerikos kariuomenės ir žvalgybos atstovai aiškiai leido suprasti, kad Ukraina negalės ilgai išsilaikyti.

„Esame kritinėje stadijoje, kuri pradeda daryti įtaką ne tik ukrainiečių kovos dvasiai, bet ir jų gebėjimui kovoti“, – sakė jis.

Leidinys rašo, kad ne tik bendras amunicijos trūkumas, bet ir turimų tipų sviedinių disbalansas daro didžiulę žalą situacijai fronte. Taip, Ukraina šiuo metu turi pakankamai kasetinės amunicijos, veiksmingos prieš pėstininkus, tačiau mažai sprogstamųjų sviedinių, kurie geriau tinka naikinti besiveržiančius tankus ir kitus šarvuočius.

 

Kita vertus, Rusijos armija sukūrė gana veiksmingą taktiką šturmuoti apkasų linijas. Okupantai naudoja didžiules artilerijos užtvaras, gyvosios jėgos atakas ir oro bombas.

„Numatomo puolimo išvakarėse Rusija papildė savo gretas naujokais ir šauktiniais, nesiimdama masinės mobilizacijos“, – rašoma straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(3)
(14)

Komentarai ()