[ŽT] Pirmą kartą. 30 tonų Rusijos pabaisa „Stalker“. Kas pasirodė fronte (Video)  ()

Rusijos Federacijos pajėgos Ukrainoje pirmą kartą panaudojo sunkųjį išminavimo robotą „Stalker“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai apie 30 tonų sverianti nuotoliniu būdu valdoma mašina su sumontuotu tralu, leidžiančiu nepertraukiamai pravažiuoti minų laukus.

Pažymima, kad bandymų metu „Stalker“ atliko užduotį išvalyti teritoriją nuo sprogstamųjų objektų. Mašina esą sukūrė praėjimus tose vietose, kur iki 30 cm gylio buvo įrengtos priešpėstinės ir prieštankinės minos.

Pagal Čeliabinsko mašinų gamintoją „DST-Ural“, kuris sukūrė „Stalker“, šis pavyzdys yra pirmasis tokio pobūdžio, nes prieš tai rusai naudojo panašią importuotą įrangą.

Apie technines charakteristikas žinoma nedaug: mašinos svoris – apie 30 tonų, variklio galia – 540 AG, maksimalus greitis – iki 10 km/val., o traluojant – nuo ​​1 iki 5 km/val. Valdymo diapazonas esant intensyviems radijo trukdžiams yra tik 1 km, o vietovėse, nutolusiose nuo kovos linijos, nuotolis padidėja iki 3 km. Tralo plotis siekia apie 3 metrus.

 

Kūrėjų teigimu, bandymo metu „Stalker“ atlaikė priešpėstinių minų PMN-2 ar PMN-4, taip pat prieštankinės minos, tikriausiai TM-62, sprogimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(19)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()