„LG Electronics“ – geriausiai aplinkosauga besirūpinanti Korėjos kompanija  (0)

„LG Electronics“ (LG) pripažinta pirmaujančia Korėjos kompanija, kuri imasi efektyviausių priemonių stabdančių klimato kaitą. Tokią išvadą padarė „Carbon Disclosure Project“ (CDP) organizacijos Pietų Korėjos padalinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CDP yra nepriklausoma nekomercinė organizacija, atstovaujanti 475 instituciniams investuotojams ir turinti didžiausią pasaulyje duomenų bazę, kurioje sukaupta informacija apie kompanijų aplinkosauginę veiklą. CDP būstinė įsikūrusi Jungtinėje Karalystėje, o jos padaliniai veikia visame pasaulyje.

CDP išanalizavo 100 didžiausių Korėjos kompanijų veiklą mažinant anglies dvideginio išmetimą. LG pripažinimą pelnė už savo aukšto lygio šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo kontrolę ir strategijų, kuriomis siekiama užkirsti kelią pasaulinei klimato kaitai, įgyvendinimą. Pripažinimą pasiekti padėjo sąmoningas CO2 išmetimo mažinimas siekiant padidinti savo produktyvumą bei konkurencingumą rinkoje, įsipareigojimas iki 2020 metų sumažinti gaminių sukeliamą CO2 išmetimą iki 30 megatonų ir gamybos padalinių – iki 150 kilotonų bei viršijimas pirminių 2009 metų planų sumažinti gaminių sukeliamą CO2 išmetimą 160 proc., o gamybos padalinių – 480 proc.

Kad aplinkosaugos iniciatyvos būtų efektyvesnės, LG patobulino CO2 išmetimo kontrolės infrastruktūrą. Kompanija apskaito, kiek CO2 išmeta visos jos vietos ir užsienio kompanijos, buvo pagerinta logistika optimizuojant vietos anglies dvideginio išmetimo apskaitą, įdiegta IT sistema, kontroliuojanti išmetimą ir apimanti visą gaminių gyvavimo ciklą. Taip pat buvo sukurti vidiniai efektyvaus energijos vartojimo standartai.

LG kompanija kovoja su pasauline klimato kaita mažindama šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą gamybos proceso metu ir didindama kiekvieno gaminio energijos naudojimo efektyvumą. Pirmąjį 2009 metų pusmetį LG sumažino išmetimą 2,1 mln. tonų. Kompanija taip pat padidino mokslo tyrimams ir technologijų plėtrai skiriamas investicijas, nukreiptas į energetinio efektyvumo didinimą ir tolimesnį gamybos procesų modernizavimą. Tikimasi, kad LG viršys savo 2009-ųjų planus mažinant šiltnamio efekto dujų išmetimą dar iki metų pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: