Mokslininkai atskleidė, kodėl žmonės tiki Dievą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aidas 2015-10-21 08:50
O as tvirtinsiu, kad visa pasauli. Mat pries Sunaus atsiuntima dar nebuvo galimybes Ji itiketi. Tad Kristus buvo atsiustas visam pasauliui. Kas itikes, tai jau kitas klausimas. Tu per daug radikalus ir sau neatviras. Senoje diskusijoje rasei, kad negali visiskai atsiduoti Dievui. Gyveni pasaulyje, naudojiesi pasauliu ir jo gerybemis. Tad tu is sio pasaulio ar ne? "Kas kile is pasaulio nera is Dievo..." Hmm... O pasaulis is Dievo, ar ne?
Tomas0122 2015-10-21 09:33
Tu vis dar įsikalęs tuos visus mokymus... Ok, pagalvok pats. grižtam prie Jono 3-16. Dievas taip pamilo pasauli, jog atsiuntė į jį savo sūnų, kad TAS, KURIS TIKI, būtų išgelbėtas. Ne visi, bet tas, kuris tiki. Toliau, Jėzus kalba ne tiesiogiai, bet palyginimais, ne šiaip sau, bet kad jo žodžius suprastų NE VISI, bet tie, kam skirta. Jėzus taip pat sako, kad NIEKAS negali pats pas jį ateiti, jeigu Dangiškas Tėvas to nepakvietė. Reiškia, Dievas kviečia NE VISUS, o tuos, kuriuos reikia. Nesupranti "pasaulio" prasmės. Pasaulis, kaip daiktas su savo gėrybėmis, buvo sukurtas, kaip namai žmogui. Pasauliai, apie kuriuos aš kalbu, labiau dvasiniai - pasaulis tų, kurie klauso Dievo ir vykdo Jo valią, ir pasaulis tų, kurie, gal net patys to nesuvokdami, tarnauja šėtonui. Aš gyvenu materialiame pasaulyje, bet nepriklausau šiam dvasiniam pasauliui, kuris paplitęs žemėje ir kurį valdo Šėtonas. Dievas sako, kad jis mane iš šio pasaulio išskyre - yra ir tokia eilutė. Gal dabar aiškiau? Be to, priskyrei mane kažkokiai baltistų bendruomenei ir pasakei, kad mūsų praeitis irgi ne be dūmų... Bet kad aš ir pats suprantu - krikščioniu bažnyčia tai nusidėjelių bažnyčia, kurios nariai (deja) vis suklumpa, bet ir vėl keliasi.
Aidas 2015-10-21 09:51
O tu, deja, savus mokymus. Manai, kad pakanka Dekalogo siauraja formalia prasme bei tikejimo Kristumi ir tu jau isrinktasis. Lengvas ir patogus kelias, prieinamas net man. Del Biblijos traktavimo gincytis neverta, tam ir issiskyre ivairios konfesijos. Bet tu nekreipi demesio i mano virsutini posta ir saves nevertini kritiskai. Tik ilgalaike tradicija su mokytoju linija gali palaikyti tikejimo tiesas neiskreiptas. Ir tavo Biblijos kilme yra Romos kataliku baznycia. O jei manai esas pranasas, tai puiku. Juk, kaip pats rasai, Dievas tave priskyre prie savo vaiku. Laikui einant gali paaisketi, kad tavo tikejimas viso labo psichologinio komforto siekis, o ne tikrasis tikejimas. Daugeliui taip yra nutike. Na, ir paskutinis dalykas. Evangelizuoji, o negali paaiskinti zemiau pateiktu dalyku. Kas yra prigimtine nuodeme ir kaip ji pasireiskia dabarties zmoguje? Koks yra Dievas? Jo apibudinimas? Kas yra Dievas? Kokiu budu atsisakoma prigimtines nuodemes ir griztama pas Dieva? Neatsakes i siuos klausimus gali lygiuotis tik i Jahovos liudytojus. Tie irgi citatu koki 20-30 prisirinke ta pati kalba, o kazko rimtesnio paaiskinti nesugeba.
vytautas50 2015-10-21 10:05
Tomas0122 2015-10-21 10:53
Ne savus, o biblijos. Aš tik pasakoju tą, ko kiti nepasakoja, bet kas išties labai svarbu. Dekalogą tik kaip pavyzdį pateikiau, norėdamas parodyti, ką pakeitė katalikai. Jeigu manyčiau, kad tik to dekalogo laikymosi ir tikėjimo Jėzumi pakanka, net nesivarginčiau čia rašyti. Tad klysti taip manydamas. Duosiu patarimą - perskaityk bibliją. Tada pasižiūrėk į žmonių tradicijas. Pamatysi, kaip "puikiai išliko" neiškreiptos tikėjimo tiesos... Tokias tiesas galima rasti tik Dievo žodyje, o ne žmonių tradicijose. O save tai vetinu kritiškai - žinau, kad esu nuodėmingas, nežinau, ar būsiu išgelbėtas, nežinau, ar tikėsiu po 10 metų, tik tikiuosi, kad taip bus. Kitu atvėju užsitraukčiau sau tą nuodėmę, apie kurią anksčiau rašiau. Didelio noro tam neturiu Taip pat, aš nesakau, kad esu pranašas. Aš juk nieko nepranašauju, tik skaitau bibliją ir rašau čia tą, kas ten parašyta, nieko nepridėdamas ir neatimdamas. Dievo vaikai yra tie, kurie tiki ir vykdo žodį. Dievas įkvėpė man tikėjimą, tad esu Dievo vaikas. Tikiu, kad taip yra, kitaip nėra prasmės iš viso čia diskutuoti. Paaiškinti galiu, labai įdomu, kodėl tu taip įsitikinęs, kad negaliu? Jog taip užtikrintai teigi, net neklausdamas. Pasistengsiu trumpai - prigimtinė nuodėmė yra ta, kurią žmonijai "užtraukė" netobulą kūną, ligas, ribotą gyvenimo trukmę ir panašiai - tą turime ir dabar. Ši nuodėmė kilo iš Adomo ir Ievos nepaklusimo Dievui ir savavališko tarnystės šetonui pasirinkimo. Jei jiedu būtų atsispyrę šetono gundymams, Dievas galbūt iškart būtų jį sunaikinęs. Bet šėtonas norėjo valdžios ir žmonės jo klausė, tad Dievas leido toliau jam egzistuoti ir tvarkytis pasaulyje. Žmonės irgi gali rinktis, kam tarnauja... Bet tarnaujantys šėtonui bus patalpinti į sieros ir ugnies ežerą kartu su šėtonu visai amžinybei, ten galės toliau jam tarnauti. Dievas yra visko kūrėjas. Dievas yra Meilė. Jis mylintis, LABAI kantrus, gailėstingas, atleidžiantis, teisingas, BET tuo pačiu ir kerštingas, nuožmus bei piktas, jeigu jo neklausoma. Kadangi prigimtinė nuodėmė užtraukta paklusimo šėtonui, ja nusiplauname būdami klusnūs Dievui - tik Dievas gali mums atleisti šią nuodėmę, jeigu mato, kad mes to verti. Tam reikalingas tikėjimas, kad Jėzus buvo nukryžiuotas ir mirė už mūsų nuodėmes, paaukojo pats save. Jei tuo tiki, galima sakyti, gauni Šv. Dvasios krikštą, be kurio irgi nekas... Na ir pagrinde meilė Dievui bei savo artimui ir kitiems žmonėms, bet tai irgi vyksta daugiau ar mažiau savaime, nes tu negali tikėti Dievu ir nekęsti brolio. Taip irgi parašyta biblijoje. Patenkintas?
Tomas0122 2015-10-21 11:14
Vytautai, ant debesies Dievas nesėdi. Gyvensi tokiame pasaulyje, kokį Dievas buvo numatęs nuo pradžių ir tiek. Manau, tokia egzistencija dabar mums nesuvokiama, nes mes įspausti į labai siaurus gyvenimo rėmus ir kitokio gyvenimo neįsivaizduojame.
Aidas 2015-10-21 11:27
Minimaliai. Minimaliai atsakyta i du klausimus. Pradziai gal pakanka ir tiek. Nes Biblijoje ivairiu tarnysciu gali izvelgti. Patenkintas minimaliai del to, kad Romos kataliku ir Rytu ortodoksu baznyciose sie klausimai labai detaliai isnagrineti ir ivesti i ivairiu lygiu praktikas.
Tomas0122 2015-10-21 11:36
Ne tik romos katalikų ir ortodoksų, bet ir tų pačių protestantų, net ir Jahovos liudytojų išnagrinėti šie klausimai. Su Jahovos liudytojais irgi teko bendrauti, tad galiu sakyt - bendra samprata šiais klausimais visur labai panaši. Na, o dėl ortodoksų, tai kiekvienoje cerkvėje guli po kelis jų mirusius šventuosius, žmonės ten masiškai bučiuoja stiklą ties tų lavonų kojomis. Turbūt jau supranti, kur link suku... Pasakysiu tą patį, kas tinka ir katalikams, nes jie irgi panašiai "gerbia" šventuosius - jei norit pagerbti kokį šventąjį, tarkim apaštalą Petrą, tai gerbkite jį imdami jo pavyzdį ir vykdydami Dievo žodį ir atsiduodami Dievui taip, kaip jis. Tai bus jam geriausia pagarba. Ir nereikia bučiuoti lavonų kojų... Tai išties apgailėtina.
Tomas0122 2015-10-21 20:25
Šiek tiek pasidomėjau stačiatikybe, išties ortodoksai kiek mažiau nuklydę nuo biblijos mokymų, nei katalikai. Turiu pripažinti, kad man patiko jų tradicijų paremimas biblija, bent jau mintis, kad tradicijos turi būti derinamos su biblija. Tik panašu, kad jiems nepavyko šito pilnai įgyvendinti... O gaila. Ir jie taip pat kritikuoja katalikų popiežiaus neklystamumo dogmą bei gailisi vargšų katalikų, kad jie taip smarkiai paklydę Na, bet vistiek yra nemažai su biblija nesuderinamų dalykų, tik greičiausiai mažiau, nei pas katalikus.
Aidas 2015-10-21 20:32
O ka, Tomai, zinai apie Jahovos liudytojus? Dar pries koki 10 metu tokie ikyrus buvo, per butus eidavo, o dabar nebematau.
Tomas0122 2015-10-21 21:04
Nemažai žinau. Jų atkaklumo, užsispyrimo ir biblijos žinojimo trūksta daugumai krikščioniškų religijų atstovams. Gal protestantams tai negalioja, nes protestantai taip pat dažniausiai labai gerai išmano bibliją. Bėda ta, kad jie, skleisdami žodį apgaudinėja žmonės suteikdami jiems netikrą viltį išvysti seniau mirusius artimuosius. Jie tiki, kad miręs žmogus išlaisvinamas iš nuodėmės, ateityje bus prikeltas ir turės antrą šansą parodyti Dievui, kad jis vertas amžino gyvenimo. Tik jeigu tada nesugebės to įrodyti, bus sunaikintas. Tai visiškai neatitinka biblijos mokymo. Nors jie taip sakydami remiasi biblija, jų nurodytų vietų kontekstas yra visiškai kitoks. Jie labai idomiai atsirenka tik tuos sakinius, kurių jiems reikia, iš skirtingų biblijos vietų, ir sujungia juos į visiškai kitą prasmę turintį sakinį... Be to, jie netiki, kad pragaras yra amžinų kančių vieta, nors tą nurodo pats Jėzus. Yra ir daugiau smulkių niuansų, pvz jie taip pat tiki, kad Dievas myli visus be išimties. Bet kai kurie iš jų leidosi pekalbami ir pripažino, kad tam tikru atveju Dievas tikrai nemyli žmogaus - siųsdamas jį į pragarą. Kita bėda pas juos, bent jau su tais, kuriais bendravau, ne visi buvo perskaitę bibliją. Jie mokosi iš savo intepretuotų knygelių, o ten ne visada tiesa parašyta. Bibliją galbūt yra perskaitę dauguma vyresniųjų Jahovos liudytojų, bet jauni akivaizdžiai ne visi.
Aidas 2015-10-21 21:48
Aciu, Tomai, uz atsakymus.
Tomas0122 2015-10-21 23:00
Visada prašom. Matau, kad ieškai, tai linkiu, kad tau Dievas apreikštų savo žodį ir atsiųstų Šv. Dvasios dovana. Negaliu nepaminėti, prie to melo apie Dievo meilę visiems. Šetonui tai labai paranku, nes kuo daugiau žmonių mano, kad Dievas visus myli, tuo daugiau žmonių nustoja bijoti Dievo. Kam gi bijoti, jei Jis mane vistiek myli? O biblijoje rašoma, kad Dievo baimė yra išminties pradžia... Na, o jei nebijai Dievo, tai ir nebijosi elgtis taip, kaip Dievas draudžia. Pats šetonas skleidžia šį melą, todėl jis taip paplitęs po pasaulį. Deja...
Aidas 2015-10-22 05:34
Aciu, ir tau linkiu tvirtybes.
hamann 2015-10-22 11:07
Tomas0122 2015-10-22 13:21
Dėl manęs, tai galima ir pratęst
hamann 2015-10-22 13:33
tai kad su fanatikais truputį kvaila veltis į ginčus
Tomas0122 2015-10-22 13:45
fanatikas - radikalių įsitikinimų žmogus, kitaip įsitikinusių žmonių. Ačiū Dievui, kad man netinka šis apibrėžimas. Aš tikrai nejaučiu Jums jokios neapykantos, jeigu Jūsų įsitikinimai nesutampa su manaisiais
hamann 2015-10-22 13:49
Tavo biblijos garbinimas manau atitinka sąvoką
Tomas0122 2015-10-22 13:57
Biblijos negarbinu, garbinu Dievą, tas tiesa. Bet turiu ir kitų užsiėmimų gyvenime šiaip išeitų, kad visi mes fanatikai - Jūs galbūt mokslo fanatikas jei manote, kad mokslas yra vienintelis teisingas visatos supratimo šaltinis. Gal ir taip, kažkada gal ir bus pasiektas toks lygis, kad suprasime viską iki toki lygio, kaip šiuo metu supranta Dievas. Jeigu iki tol dar nebūsime visiškai sunaikinti ^^