Neapsisprendusieji galės darkart kandidatuoti į valstybės finansuojamas vietas  (0)

Rugpjūčio pirmąją tapo aiškūs antrojo pagrindinio priėmimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas etapo rezultatai. Iš jame dalyvavusių 9 714 stojančiųjų studijuoti pakviesta lygiai pusė - 4 864 asmenys. Į valstybės finansuojamas vietas pateko 3 080 būsimų studentų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Studijų sutartys su pakviestaisiais bus pasirašomos rugpjūčio 2–4 dienomis tose aukštosiose mokyklose, į kurias stojantysis buvo pakviestas.
O neįstoję į norimas studijų vietas, rugpjūčio 5–8 dienomis galės dalyvauti papildomame priėmime. Internetinėje LAMA BPO sistemoje reikės iš naujo užpildyti prašymus, kuriuose galima įrašyti ne daugiau kaip 6 pageidavimus. Prašymo formą bus galima pradėti pildyti paskelbus papildomo priėmimo vietų sąrašą, LAMA BPO tinklalapyje jis bus paskelbtas nuo rugpjūčio 5 d.

Stojantieji turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad papildomame priėmime gali dalyvauti tik tie asmenys, kurie LAMA BPO sistemoje užsiregistravo per pagrindinį priėmimą. Jau pasirašiusieji valstybės finansuojamų studijų sutartis su aukštąja mokykla, papildomame etape galės dalyvauti tik dėl valstybės nefinansuojamų studijų vietų.

Tačiau stojantieji, kurie iki šiol negavo ar nepriėmė jokio kvietimo studijuoti, papildomame etape gali tikėtis laimėti tiek valstybės finansuojamą, tiek nefinansuojamą studijų vietą. Papildomo priėmimo rezultatai bus skelbiami rugpjūčio 9 dieną, o rugpjūčio 11 dienos popietę bus pasirašytos paskutinės pakviestųjų studijuoti ir aukštųjų mokyklų studijų sutartys.

Iš viso šiais metais bendrajame priėmime į Lietuvos aukštąsias mokyklas užsiregistravo daugiau kaip 44 tūkst. asmenų. Visas priėmimo sąlygas tenkino ir konkurse dalyvavo 37 896 stojantieji – tai 2 619 daugiau negu pernai. Iš jų 26 577 – šių metų laidos abiturientai (pernai jų dalyvavo 885 daugiau). Studijuoti per abu pagrindinio priėmimo etapus buvo kviečiami 32 738 stojantieji. Jiems pasiūlyta 18 380 valstybės finansuojamų vietų. Pakviestųjų į meno studijų programas skaičių dar papildė 32 tikslinės valstybės finansuojamos studijų vietos.

Bendrąjį priėmimą Lietuvos švietimo ir mokslo ministro įgaliojimu vykdo Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: