Suomija ruošia tikrą švietimo revoliuciją: nebeliks matematikos, užsienio kalbos, istorijos, geografijos ir kitų pamokų  (14)

Tuo metu, kai Lietuva vis dar trypčioja dėl esminių švietimo reformos pokyčių, suomiai imasi itin drastiškų veiksmų – siūlo atsisakyti visų mokomųjų dalykų mokyklose, rašoma brightside.com.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-02-03 Suomija ruošia tikrą švietimo revoliuciją: nebeliks matematikos, užsienio kalbos, istorijos, geografijos ir kitų pamokų  (14)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europoje į šios šalies švietimo pagrindus žvelgiama kaip į turinčius pačius aukščiausius standartus. Kaip skelbiama užsienio žiniasklaidoje, Suomija ruošiasi tikrai revoliucijai. Taigi planuojama, kad mokyklose tiesiog nebeliks matematikos, užsienio kalbos, istorijos, geografijos ir kitų mokomųjų dalykų. Taip, neįtikėtina, bet to nori suomiai.

„Šiuo metu pasaulis vis dar gyvena senųjų mokyklų tradicijų tvarka, kuri buvo ypač populiari 1900 metais. Tačiau pokyčiai yra būtini, nes šiuo metu pasaulis gyvena visiškai kitokiu ritmu“, - kalbėjo Suomijos švietimo viešųjų ryšių departamento vadovas Marjo Kyllonen.

Tačiau, ką tuomet mokiniai veiks mokykloje?

M. Kyllonen visa tai aiškina paprastai. Mokiniai mokysis tarpdisciplininiu formatu. Skamba išties gana painiai. Pavyzdžiui, kai mokiniai mokysis apie Antrąjį pasaulinį karą, jie turės į šį istorinį įvykį žvelgti iš visų įmanomų perspektyvų – geografinės, istorinės, kalbų ar net matematikos...

Tiesa, su sistema bus supažindinami mokiniai nuo 16 metų.

Taip pat žadama keisti ir dar kelis dalykus – nebeliks privalomojo sėdėjimo pamokose. Vietoje to mokiniai galės dirbti grupelėmis kur tik jiems patogu.

Šiuo metu pokyčiai jau pradedami vykdyti, tačiau grandiozinė revoliucija bus įvykdyta tik 2020 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(172)
(19)
(153)

Komentarai (14)