Studentai ir dėstytojai raginami dalyvauti kuriant ateities Alma Mater  (0)

Studentai ir dėstytojai kviečiami įsitraukti į savo aukštųjų mokyklų pertvarkos procesą - parengti universitetų bei kolegijų pagrindinio dokumento – statuto – projektus. Pažangiausi projektai su ateities vizijomis ir konkrečiais įgyvendinimo planais bus pateikti aukštųjų mokyklų vadovams. Geriausio darbo autorių lauks apdovanojimas – jiems bus sudarytos galimybės kitų metų kovą vyksiančiame Kembridžo universiteto (Didžioji Britanija) Mokslo festivalyje atstovauti Lietuvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukštųjų mokyklų statutų rengimo konkursą „Sukurk savo statutą“ inicijuoja Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM), įgyvendindama Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų paramos priemones, skirtas Lietuvos mokslo ir studijų plėtrai. Konkurso tikslas – į aukštųjų mokyklų valdymą ir plėtros procesą įtraukti kuo daugiau dėstytojų ir studentų.

Konkurso „Sukurk savo statutą“ metu aukštųjų mokyklų akademinė bendruomenė kviečiama burtis į mišrias grupes, kurias sudarytų du studentai ir vienas dėstytojas, ir patiems parengti aukštosios mokyklos statuto projektą su vizijomis ir jų įgyvendinimo planu 2010–2015 m.

„Studentams ir dėstytojams suteikiama galimybė patiems kurti savo aukštųjų mokyklų ateitį. Jie gali numatyti, kaip per ateinančius penkerius metus turėtų pasikeisti jų universitetas ar kolegija, pavyzdžiui, kokia turėtų būti aukštosios mokyklos valdymo sistema, studijų programa, kokie galėtų būti įgyvendinti infrastruktūros projektai ir kt.“, - teigia ŠMM ES paramos koordinavimo departamento vyr. specialistė Dalia Bukelevičiūtė.

Ji pažymėjo, kad konkursas „Sukurk savo statutą“ yra puiki proga akademinei bendruomenei ne tik išreikšti konstruktyvias pastabas ir siūlymus dėl aukštojo mokslo sistemos, bet ir aktyviau įsitraukti į universiteto ar kolegijos gyvenimą.

Konkursui pateikti projektai bus vertinami pagal dešimties balų sistemą, atsižvelgiant į aktualumo, realumo ir pagrindimo kriterijus. Projektuose taip pat turi būti numatytos galimybės pasinaudoti 2007–2013 m. Europos Sąjungos struktūrinių fondų skiriama parama Lietuvos mokslo ir studijų plėtrai.

Norintieji dalyvauti konkurse „Sukurk savo statutą“, turėtų iki šių metų gruodžio 7 d. užsiregistruoti internetinėje svetainėje www.esparama.lt ir užpildyti ten pat pateiktą registravimosi formą. Pagal UAB „Idea Prima“ pavirtintus konkurso nuostatus parengtus projektus galima pateikti iki gruodžio 18 d. Su nuostatais galima susipažinti čia.

2007–2013 m. iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų Lietuvos mokslo ir studijų plėtrai numatyta skirti 2,4 mlrd. Lt. Lėšos naudojamos šalies bendrojo bei aukštojo mokslų sistemų pertvarkai, galimybių mokytis visą gyvenimą sistemai kurti, mokymosi paslaugų kokybei gerinti ir jų prieinamumui didinti, mokslininkų ir kitų tyrėjų mokslinei veiklai remti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)