[Žinios trumpai] Rusijoje totali tragedija dėl pakuočių: „Tetra Pak“ negavo leidimo, teks sparčiai grįžti į SSRS laikus  (3)

Švedų „Tetra Pak“ prašė leidimo atnaujinti darbą Rusijos rinkoje. Kompanija teigė, kad to reikia dėl humanitarinių sumetimų. Tačiau tokio leidimo negavo ir Rusijai nuo to bus tik sunkiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tetra Pak“ pagamina maždaug 70 % visų Rusijos pieno ir sulčių pakuočių. Dėl to kompanija prašė Švedijos valdžios leisti jai atnaujinti bendradarbiavimą su Rusijos federacija - esą to reikia dėl „humanitarinių priežasčių“. Tačiau sankcijos, apimančios kartono, popieriaus ir dažų eksportą į Rusiją, yra griežtos ir Rusija turi dairytis alternatyvų.

„Tetra Pak“, aišku, staiga netapo didele Rusijos žmonių mylėtoja - tiesiog Rusijos rinka jai buvo pelninga. Rusija sudarė 4 % visų „Tetra Pak“ pardavimų, čia veikė ir „Tetra Pak“ gamykla. Kol kas Rusijos kompanijos produkciją pakuos į „Tetra Pak“ likučius, bet spėjama, kad ateityje teks grįžti prie senamadiškų pakuočių - skardinių, butelių ir, galbūt, bidonų.

 

Įdomu, kad jau trūksta ir spausdinimo dažų. Kai kurios rusiško maisto pakuotės dabar atrodo labai blankios - ant kai kurių atsirado užrašas, kad „Dizaino pasikeitimas - laikina priemonė“.

(43)
(1)
(42)

Komentarai (3)