[Žinios trumpai, Lietuvoje] Kaune gyvenantis mokytojas pašiurpęs, ką iš tikro reiškia ES sankcijos: „nukirpau šunį, padariau pavedimą, kirpėja sako, kad gavo žinutę iš banko, jog esu teroristas“  (2)

Kaunietis rusų kalbos mokytojas Sergejus Kozlovas nustojo gauti atlyginimą, blokuojami banko mokėjimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

39 metų rusų kalbos mokytojas Sergejus Kozlovas iš Kauno skundėsi, kad į banko sąskaitą neteina atlyginimas, o bet kokios piniginės operacijos yra blokuojamos.

Kai Kaune gimęs ir augęs Lietuvos pilietis ėmė aiškintis, kokia to priežastis, sužinojo, kad yra kaltinamas „karo nusikaltimų padarymu ir pinigų plovimu“.

„Man praneša, kad esu neva teroristas, kaip tai juokingai beskambėtų. Iš pradžių buvo juokinga, o paskui – jau nebe. Esu bendrapavardis – ir vardas, ir pavardė sutampa su nepripažintos Luhansko respublikos ministro pirmininko“, – teigė jis.

Kaunietis stebisi, kaip galėjo nutikti tokia klaida, mat, be vardo ir pavardės, su Luhansko premjeru jie neturi nieko bendro: pastarasis gerokai vyresnis, atrodo kitaip, gyvena Rusijos okupuotoje teritorijoje.

Anot Kozlovo, dabar jis nieko negali nusipirkti internetu. Ir jei jis vis tiek nori tai padaryti, pirmiausia turi įrodyti, kad jis nėra „LLR vadovas“.

„Nukirpau šunį, padariau pavedimą, kirpėja sako, kad gavo žinutę iš banko, kad esu teroristas“, – pasakojo lietuvis.

Kaunietis taip pat išsiaiškino, kad ne jis vienintelis nukentėjo nuo biurokratinės klaidos. Savo bendravardį jis rado Vilniuje, kuris turėjo panašių problemų.

Kibernetinio saugumo ekspertas Marius Pareščius, su kuriuo kalbėjosi žurnalistai, savo ruožtu pabrėžė, kad ši situacija rodo, jog sankcijos Europoje veikia. O Lietuvos gyventojų nuo to nukentėjo ne tiek ir daug, dažniau su panašiais sunkumais susiduria atvykėliai.

 

„Jei žmogus yra įtrauktas į sankcijų sąrašą dėl vardo ir pavardės sutapimo, jis turėtų kreiptis į VRM, gauti patvirtinimą, kad jis nėra ieškomas“, – sakė Pareščius.

Sergejus Kozlovas, 58 metų koloborantas, kilęs iš Luhansko srities, yra buvęs Ukrainos civilinės saugos tarnybos pulkininkas. Nuo 2014 metų pabaigos ėjo „LLR Liaudies milicijos štabo viršininko ir vado pirmojo pavaduotojo pareigas“. 2015 metų gruodį jis buvo paskirtas vadinamuoju okupuotos Luhansko srities teritorijos ministru pirmininku. 2018 metų rugsėjį Ukrainos saugumo tarnyba įtraukė Sergejų Kozlovą į ieškomų asmenų sąrašą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(2)
(11)

Komentarai (2)