Kinija skelbia karą Rusijai, sieks išlaisvinti rusus nuo nacių: sukurtas skandalingas animacinis filmukas, peržiūrų – šimtai tūkstančių (Video)  ()

Animacinio serialo apie Masianią autorius Olegas Kuvajevas bando atverti rusams akis, naujoje serialo dalyje pasakodamas apie Rusijos karo Ukrainoje baisumus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

162-oji dalis pavadinta „Kinijos prezidentas liepė išvalyti Rusiją nuo nacistų“, jau surinko šimtus tūkstančių peržiūrų.

Kaip ir galima nuspėti pagal pavadinimą, siužetas sukasi apie tai, kad Kinija paskelbia karą Rusijai, o viso to priežastis – noras išlaisvinti rusus nuo fašistų priespaudos.

Filmuko herojai bando gelbėtis ir ieško būdų, kaip ištrūkti iš apsupto miesto. Aplink krenta bombos ir griaudėja sprogimai. Slėptis tenka ir rūsyje, ir metro stotyje, kartu bandant paaiškinti vaikams, kodėl reikia bėgti. Atsakymų paieška ir bandymai suprasti, kodėl taip nutiko. O televizorius rodo Kinijos prezidentą, kuris kalba apie tai, kad rusai – dirbtinai sukurta tauta, o Rusijos žemės – istoriškai priklauso Kinijai.

Deja, pagrindiniam herojui išsigelbėti nepasiseka, jis žūva. Apie tragišką įvykį žiūrovams papasakoja mažojo herojaus sūnaus dienoraštis, kuriame minimi ir kiti žuvę giminaičiai. Ši siužeto linija atkartoja tikrą istoriją apie berniuko iš Mariupolio dienoraštį.

Visi pasakojami įvykiai iki skausmo pažįstami ukrainiečiams. Autorius labai realistiškai perteikia paprastų žmonių emocijas.

 

„Šis karas – Rusijos gėda ir prakeikimas, visiems okupantams ir žudikams teks degti pragare“, – taip Masiania apibendrina viską, kas dabar vyksta Ukrainoje.

 

Filmuko autorius Olegas Kuvajevas siekia pasibelsti į tų rusų mintis, kurie vienaip ar kitaip vis dar palaiko Rusijos valdžios veiksmus. Tiesa, prieiga prie animacinio filmuko blokuojama Rusijos valdžios cenzūros nurodymu, tad prisibelsti nėra taip lengva.

(142)
(3)
(139)

Komentarai ()