[Žinios trumpai] Po naujos apklausos Kremlius skubiai įslaptino rezultatus: paaiškėjo, kas Rusijoje labiausiai palaiko karą, kaip reaguoja gyventojai  ()

Dauguma rusų pasisako už Rusijos karo prieš Ukrainą tęsimą. Tokius duomenis paskelbė portalas „Meduza“, gavęs Putino administracijos užsakymu atliktos Visos Rusijos viešosios nuomonės tyrimų centro uždaros apklausos rezultatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad apklausa buvo atlikta birželio pabaigoje. Respondentams buvo užduotas toks klausimas: „Vieni sako, kad karo veiksmus Ukrainoje reikia kuo greičiau nutraukti. Kiti mano, kad karo veiksmai dabar neturėtų būti sustabdyti. Kuris požiūris jums yra artimesni – pirmas ar antras?“ Tyrimo dalyvių skaičius žurnalistams nėra žinomas.

Iš žiniasklaidos gauto dokumento tapo žinoma, kad 30 % pasisako už tai, kad Rusija užbaigtų karą Ukrainos teritorijoje. Jie mano, kad karo veiksmus reikia nutraukti „kuo greičiau“. Dar 13 % rusų buvo sunku atsakyti į šį klausimą, o 57 % mano, kad invazija į Ukrainos teritorijas turėtų būti tęsiama.

Dauguma (56 %) 18-24 metų amžiaus žmonių pasisako už karo veiksmų Ukrainoje nutraukimą – tik 19 % šios amžiaus grupės rusų pasisako už invazijos tęsimą.

Tarp 25-34 metų Rusijos piliečių greito karo užbaigimo scenarijų palaiko 43 %, invazijos tęsimą - 41 %. Kuo respondentai buvo vyresni, tuo labiau palaikė dabartinę V. Putino politiką Ukrainos atžvilgiu. Pavyzdžiui, 72 % vyresnių nei 60 metų amžiaus tyrimo pasisakė už invazijos tęsimą.

Taip pat pažymima, kad tarp interneto naudotojų 47 % respondentų pasisako už karo pabaigą, o 35 % - prieš. Televizijos žiūrovų pasiskirstymas šiuo klausimu yra visai kitoks: 68 % pasisako už karo veiksmų tęsimą, 22 % pasisako už tai, kad karas būtų nutrauktas.

Įdomu tai, kad viešai šie duomenys nebuvo skelbiami.  Apklausą atlikusios organizacijos tinklalapyje yra birželio mėnesį atliktos kitos apklausos rezultatai - ar Rusijos Federacijos gyventojai palaiko „specialiąją operaciją“. Remiantis skelbiamais rezultatais, karą „labiau palaiko“ – 72 %, „labiau nepalaiko“ – 17 %. 11 % buvo sunku atsakyti.

 

Putino ir jo draugų fanų skaičius su laiku trauksis, nes jis labiausiai patina Sovietų sąjungos ir tvirto vado kumščio besiilgintiems senoliams. Be to, akivaizdu, kad internetas atveria rusams akis, kurias televizija bando užtemdyti. Kita vertus, karą vis tiek palaiko labai didelė Rusijos dalis, kuri nesupras, jei Putinas atsitrauks - toks pralaimėjimo pripažinimas gali tapti ir jo valdymo pabaiga.

(7)
(13)
(-6)

Komentarai ()