[Žinios trumpai] Rusijos žurnalistai nebeslepia: šalies ekonomiką ištiko katastrofa, „specialioji operacija” yra tik priedanga, viskas laikosi ant naftos  ()

Rusijos žiniasklaida pažymi, kad birželio mėnesį sankcijų ir karo su Ukraina fone įsibėgėjo Rusijos ekonomikos nuosmukis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kremlius sparčiai smukdo Rusijos ekonomiką“, – rašo žiniasklaida apie Rusijos BVP kritimą birželį.

Rusijos ekonomikos nuosmukio tempas birželį spartėjo jau trečią mėnesį iš eilės, praneša Rusijos naujienų agentūros, remdamosi RF ekonominės plėtros ministerija. Metinis BVP sumažėjo 4,9 %, gegužę – 4,3 %, o balandį – 2,8 %, rašo „The Moscow Times“.

Nors naftininkams pavyko atkurti beveik visą gavybą, o naftos kaina viršijo 90 USD už barelį, ne išteklių sektoriuje artinasi žlugimas. Tris kartus (nuo 1,8 % iki 5,8 %) sumažėjo krovinių pervežimas. Didmeninė prekyba patyrė didelį 18,3 % nuosmukį po 15,5 % kovo mėnesį. Rusijos žurnalistai patikslina, kad realiai 70 mln. dirbančių Rusijos Federacijos gyventojų nuskurdo 6,1 procento.  

Rusijos ekonomikos ekspertas Anatolijus Nesmijanas teigia, kad Kremliaus karine intervencija į Ukrainą bandoma nuslėpti katastrofiškus Rusijos ekonomikos žlugimo simptomus.

 

Tiesa, kyla tam tikrų abejonių, kas yra priežastis, o kas yra pasekmė. Visai gali būti, kad būtent ekonomikos katastrofa priverčia Kremlių prisidengti  kažkokiomis išorinėmis priežastimis: arba epidemija, arba „specialioji operacija“. Jei taip bus, tada kovos neišvengiamai peraugs į kokią nors kitą katastrofišką krizę, kuria taip pat bus galima paaiškinti šalies ekonomikos žlugimą“, – pažymi jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()